zobni vsadki

Zobni vsadki nadomestijo vaše zobe enako, kot bi bili pravi

Zobni vsadki so narejeni iz kakovostne kovine in keramike ter zgledajo enako, kot vaši zobje. Kakovostni zobni vsadki iz titana iz kakovostne keramike postanejo del vas za vedno, ko se zobno tkivo obraste okoli njih in se potem ne vidi, da je tak zob narejen v laboratoriju. Vendar bodite zelo previdni, katere vrste vsadkov boste izbrali in pri katerem zdravniku jih boste dali vsaditi, ker se zadevne lahko močno zakomplicirajo, če zdravnik ni vesten pri svojem delu.

Kateri zobni vsadki so za vas najboljši?

Najboljši zobni vsadki so po raziskavah in izkušnjah zobozdravnikov ter specialistov narejeni iz titana in kakovostne keramike. Ti vsadki so dražji zato, ker je tehnologija, ki jo uporabljajo za izdelavo teh vsadkov bolj draga in komplicirana, kot za navadne, manj kakovostne vsadke, ki so gladki. Da so zobni vsadki gladki, je problem v tem, da se vaše zobno tkivo ne bo vraslo v vsadek in bo tako nastal žepek, kjer se bo nabrala hrana, ki bo povzročila rast bakterij. Zato se nabira zobni kamen in tam gnije, kar povzroči karies.

zobni vsadki

Če bi radi, da je vse v redu, izberite kakovostnejše in dražje zobne vsadke iz titana in zagotovo boste zadovoljni. Tako boste plačali le enkrat in vsadkov ne ob treba menjati in vas ponovno zdraviti zaradi česar bi lahko imeli celo dvojne stroške. Zato se priporoča tudi, da izberete kvalitetnega slovenskega zdravnika, ki ve kaj dela.

Zakaj izbrati kakovostnega in izkušenega zdravnika?

Izkušen in dosleden zobozdravnik bo naprej pregledal vašo ustno votlino, preden bo vstavil vsadke, da ugotovi, ali ste zdravi. Če vaša ustna votlina kaže znake bolezni, na primer vnetij, kariesa, parodontoze, granuloma, se bo najprej lotil zdravljena bolezni in nato bodo prišli na vrsto šele zobni vsadki. Zaradi manj komplikacij bo predlagal titanove.

Izkušen zdravnik dobro ve, da ste zobe izgubili zaradi nečesa, neke bolezni ali navade, lahko tudi zaradi zdravil, kar je vplivalo na to, da so zobje zgnili in jih je bilo treba spuliti, ker jih zobozdravnik ni mogel rešiti. Zato bo seveda najprej vse te tegobe pozdravil in nato vsadil vsadke na njihova stalna mesta v čeljusti. Zobni vsadki bodo tako ob pravilni in stalni ustni higieni za vedno del vas in z njimi ne boste imeli nobenih težav, kot bi imeli lastne zobe.

Ali se lahko vstavi le en zobni vsadek?

Zobni vsadki lahko nadomestijo en zob, dva, tri ali več in celo vse zobe. Glede na vašo situacijo v ustih bo zdravnik predlagal, kaj je rešitev in kako bi vsadke namestil. Lahko so le na dveh mestih in so vmes drugi zobje pritrjeni z mostičkom in zunanja dva nosilna, ki imata vsadek. Skratka vsako situacijo v ustih se da rešiti na ta način.

Kakovostni zobni vsadki se lahko v usta oziroma čeljust privijejo na različne načine, ki so prilagojeni danim situacijam. Prednost teh vsadkov je gotovo, da lahko odstranite krono zoba, ki je privita na vsadek in jo zamenjate po potrebi, če na primer spoka. Nebi smela, ker je kakovostna krona tako narejena, da je izjemno trdna. Vendar nikoli ne vemo, kaj se lahko zgodi, kakšen udarec ali ugriz, ki ni v redu in je napaka tukaj.

Prednost teh kron je tudi v tem, da se ne prenašata toplota in mrzlo naprej proti živcu, zato zobje ne bodo občutljivi na vročo ali zelo mrzlo hrano, kot ta na primer juha ali sladoled. Zato boste brez težav spet vse jedli in ne boste čutili tega, kot prej, ko ste imeli zdrave obe. Bolni zobje pa so izjemno občutljivi na vse, zato jih je nujno pozdraviti. Zdravnik se bo potrudil, da jih bo rešil in šele po nekaj neuspelih poskusih zdravljenja z raznimi metodami, se bo odločil za puljenje zoba.