življenjsko zavarovanje

Zakaj skleniti življenjsko zavarovanje v kateri koli starosti

Življenjsko zavarovanje je nujno za tiste, ki imate nevarne poklice in zelo priporočljivo za vse, ki imate družino, kar si poglejte tukaj www.prva.si/zivljensko-zavarovanje/ in pokličite agenta, da se pogovorite za najboljše pogoje, da sklene najboljše življenjsko zavarovanje zase in za svoje bližnje. Če je družina od vas odvisna, ni pomembno, koliko ste stari, se lahko zgodi marsikaj. Bolezen, nesreča, nenadna smrt in vaša družina lahko ostane brez glavnega vira dohodka, zato bo partner izjemno obremenjen še s tem, kar ga lahko pahne v skrajno stisko kot tudi otroke. Zato se s plača misliti nanje že zdaj in v primeru, da vas ni več ali da ostanete invalidni in trajno ali začasno nemožni za delo, boste s tem pripomogli družini še po smrti, da bo normalno živela naprej, čeprav v veliki žalosti. Če pa je vse v redu, pa boste v prihodnosti imeli več premoženja in varno starost za sebe. V primeru bolezni pa boste varni.

življenjsko zavarovanje

Komu je namenjeno življenjsko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje ni le za tiste, ki imate družino, ampak tudi za starostnike in mladostnike ali podjetnike, da si zagotovite na primer kritje stroškov pogreba ali pa kritje stroškov šolnine za mlade. Skratka to zavarovanje je izjemno prilagodljivo glede na vašo starost in namembnost. Nenazadnje imate lahko to kot pokojnino, kot večina zavarovancev, ki ne doživijo neprijetnih izkušenj v življenju.

Ko računate zavarovalno vsoto za življenjsko zavarovanje, morate pri tem upoštevati, ne le vaše finančne zmožnosti, ampak tudi, kakšne dolgove boste povzročili, če zbolite, postanete invalidni ali umrete, da vaša družina zaradi tega ne bo obremenjena.

Katero zavarovalno polico izbrati?

Življenjsko zavarovanje je prilagojeno vaši starosti in zmožnostim. Najbolje je izbrati osnovno polico, ki se spreminja glede vaše zmožnosti plačevanja in potreb ter starosti. Ta polica je primerna za vse odrasle osebe do 50 leta. Medtem, ko za tiste, ki ste stari med 50 in 80 let, pa se lahko sklene zavarovalna polica za starostnike, ki vključuje druge storitve in premije plačevanja in je doživljajska.

Dejansko lahko zavarujete sebe in svoje bližnje za tegobe, kot so naravna ali nezgodna smrt do 75. leta starosti s tem, da se zavarovalna vsota prilagaja. Zavarovani ste za

30 kritičnih bolezni do dopolnjenega 70. leta starosti, to pa so na primer rak, srčno–žilne bolezni, možganska kap, bolezni živčnega sistema, Alzheimerjeva bolezen in multipla skleroza, presaditve glavnih organov, koma in podobo, večino sodobnih bolezni.

Krije se izpad dohodka, če ste kratkoročno delovno nesposobni. Življenjsko zavarovanje krije nadomestilo za bolniško odsotnost zaradi bolezni, ki so naštete v polici ali zaradi nezgode. V pogodbi je tudi navedeno, da se krije izpad dohodka pri dolgoročni delovni nesposobnosti, kar je lahko v primeru, da za vedno ne boste več mogli opravljati svojega poklica zaradi bolezni ali nezgode, temu se reče tudi poklicna invalidnost. Včasih se zgodi, da potrebujemo tudi oskrbo na domu, če zbolimo ali se poškodujemo in takrat nam pripada nadomestilo za ta čas. Izplača se tudi nezgodna smrt in dodatno lahko zavarujete še otroke. Ta polica zadostuje za vsa vaša življenjska obdobja.

Zavarovanje življenja za seniorje

To življenjsko zavarovanje sklenete med 50. in 80. letom starosti in po 90. letu starosti vaša obveznost plačevanja premije za primer smrti preneha. Vsekakor pa bo vaše življenjsko zavarovanje še vedno veljavno do vaše smrti. Vendar to velja šele dve leti po sklenitvi vašega zavarovanja. Če pa umrete prej, upravičencu do vašega zavarovanja zavarovalnica izplača zavarovalno vsoto za primer smrti že v dveh dneh po tem, ko vaš upravičenec pisno prijavi vaš primer. Upravičencu se izplača 110 % vaših vplačanih premij, brez premij za dodatna zavarovanja.

Starostniki ste s tem življenjskim zavarovanjem zaščiteni tudi, če zbolite za rakom, kar velja do vašega 85. leta starosti. Če zbolite pred tem, vam zavarovalnica takoj izplača 50 % zavarovalne vsote. Čeprav zbolite, se vaše življenjsko zavarovanje ne prekine. Kar bo od zavarovanja ostalo, pa bo zavarovalnica izplačala vašemu upravičencu po smrti zavarovanca.