zaposlitve

Dobre zaposlitve najdete na zaposlitvenih portalih

Zaposlitve so zelo različne in se vedno bolj nagibajo k temu, da se dela od doma. Zato je iskanje zaposlitve povezano s tem, da je treba dobro zaposlitev iskati kar preko računalnika na portalih in spletnih straneh podjetij, ki vas zanimajo. Dobre zaposlitve se vedno najdejo, je pa od vas odvisno, kako blizu boste prišli kandidaturi glede na to, koliko znate, kakšen je vaš karakter in če se boste ujeli s timom, ki vas potrebuje. Že prvi razgovor vas lahko pripelje do dobre zaposlitve, če ste na pravem kraju ob pravem času.

Kje najdete dobre zaposlitve?

Dobre zaposlitve boste našli na zanesljivih zaposlitvenih portalih, kjer imajo v bazi preverjena podjetja. Vsekakor boste naši super zaposlitev, lahko tudi direktno pri podjetju, ki vas zanima. Na srečo imajo dobra podjetja vsa spletne strani in se jih da kontaktirati preko maila ali telefona. Najbolje je preko telefona, pošljete mail in nato jih še obiščete v živo.

zaposlitve

Seveda se morate zavedati, da niste edini kandidat in da boste v novem podjetju gotovo najprej na nižji ravni in boste počasi napredovali, razen če se izjemno izkušeni priznan strokovnjak s preverljivimi referencami, zaradi katerih boste že takoj pristali na višjem delovnem mestu z visoko plačo.

Katere zaposlitve bodo v prihodnosti aktualne in dobro plačane?

Klasične zaposlitve počasi izginjajo in jih nadomeščajo tiste, kjer je treba obvladovati računalnik ter tehnologije, marketing in prodajo. Brez tega ne gre več niti, če ste čistilka, ker so tudi v častitem servisu stroji, ki jih je treba znati uporabiti in tudi kemikalije niso od muh. Ni dovolj, da znate držati metlo v rokah in krpo.

Poklici prihodnosti so gotovo razvijalci in programerji, računalničarji, vsi ki srbijo za računalnike ter izobraževanje na tem področju. Prihodnost imajo tudi biotehnologija, farmacija, zdravniki, medicinske sestre in sorodni poklici. Dosti bodo zaposlovali v digitalnem marketingu in prodaji.

Manj bo povpraševanja po družboslovnih poklicih, razen po prevajalcih, več kot boste znali jezikov, bolj boste zaposljivi. Nikakor pa ne bodo zaposljivi filozofi in stari poklici, ki jih ni več. Vedno pa boste zaposljivi v tehničnih in inženirskih poklicih, takih, ki jih človeštvo vedno rabi, kot so mehaniki, vodoinstalaterji in podobni poklici, tudi peki. Vedno več pa bodo zaposlovali v trgovini in skladiščih.

Kako se prijaviti na oglas?

Dobre zaposlitve na portalih so javno objavljene in se vsak lahko prijavi pod določenimi pogoji, ki so tam objavljeni. Če jih ne izpolnite, vas niti ne bodo obravnavali. Zavedati se morate, da je na vsako delovno mesto res dosti prijav in da boste imeli veliko konkurenco. Zato bodite pri prijavi iskreni in izvirni ter unikatni, da vas bodo opazili. Natančno preberite, kaj vas sprašujejo in kaj od vas zahtevajo.

Življenjepis mora biti dobro napisan, kratek in jedrnat ter v zvezi s tem, česar se tiče sam oglas. Vedno dajte zraven motivacijsko pismo, za kaj vas je oglas pritegnil in kaj boste prinesli k podjetju. Priložite dokazila in še pokličite, ali so prejeli vašo vlogo, ker se vas bodo tako zapomnili hitreje. S tem boste izstopil iz konkurence.

Preko portala se je možno prijaviti preko obrazcev na portalu ali pa delodajalec objavi naslov elektorske pošte, kamor pošljete oglas. Nihče več ne pošilja preko navadne pošte. Nekateri pa že hočejo prijavo v obliki videa, kar je malo težje, vendar je za nekatera delovna mesta kar njen. Če boste poslali video CV, potem boste imeli veliko prednost pred drugimi.

Ko boste imeli razgovor, pa se nikar ne izognite vprašanju, kakšno plačo pričakujete. To imejte že prej v glavi, preden greste na razgovor. S tem vprašanje samo preverjajo, ali poznate branžo in ali ste realni pri svojem pričakovanju. Če jim boste všeč in koristni, se bodo z vami gotovo pogajali.