videofon

Videofon zagotavlja občutek varnosti

Varnost doma in naših najbližjih je vsem vedno na prvem mestu. Se sprašujete, kako vam lahko občutek varnosti zagotovi videofon? Ta na videz povsem enostavno zasnovana naprava bo poskrbela, da boste svojemu stanovanjskemu ali gospodarskemu poslopju zagotovili varnost in zasebnost.

Kaj je videofon?

Videofoni so naprave, ki poskrbijo za varnost in dostopnost vašega objekta. Pogosto se zgodi, da na vaših vratih pozvoni oseba, ki je ne poznate. Zlasti starejši upokojenci so lahko ob takih dogodkih izredno izpostavljeni napadom in tatvinam. Nameščeni videofoni so prva izbira vseh, ki želite take situacije preprečiti.

videofon

Kako delujejo videofoni?

Videofoni so sestavljeni iz dveh enot, od tega je ena zunanja ter ena notranja. Zunanja naprava vključuje enoto, ki osebi, ki pride do vas, omogoči zvonjenje, hkrati se lahko ta oseba predstavi, sodobni videofoni pa omogočajo tudi videonadzor, zato to osebo posname varnostna kamera vgrajena v sam videofon.

Notranja enota je namenjena notranji rabi in uporabniku v objektu omogoča najrazličnejše funkcije. Med prvimi, ki jih želimo izpostaviti je zagotovo video spremljanje dogajanja ob vhodnih, garažnih ali drugih vratih, kjer je nameščena zunanja enota videofona. Prav tako se lahko uporabnik preko notranje enote odziva na zvonjenje, se z osebo na vratih pogovarja ter ob tem spremlja njene odzive in pridobi informacije o namenu njenega obiska. V primeru, da uporabnik tako oceni, pa lahko tudi odpre vrata (če je to seveda daljinsko omogočeno).

Za koga so videofoni prava izbira?

Raznolik nabor možnosti uporabe zagotavlja širok nabor uporabnikov, ki jim lahko videofoni spremenijo življenje. Izpostavili smo ranljivo skupino upokojencev, ki jim lahko nepridipravi poslabšajo dan in zmanjšajo zaupanje v dobro ljudi.

Starši lahko z videofoni zagotovite varnost otrok. Z videonadzorom bodo otroci zaščiteni pred odpiranjem vrat neznancem.

Tudi v poslovnih prostorih videofoni povečajo varnost in udobje vaših zaposlenih, ki bodo lažje in enostavneje opravljali svoje delo, pri tem pa ne bodo izgubljali nepotrebnega časa za odpiranje vrat.