urološka ambulanta

Urološka ambulanta; takoj na vrsti, ko nastopi problem

Urologija je pomembna veja medicine, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni prostate, mehurja in sečil, s svojimi metodami pa uspešno odstranjuje ledvične kamne. Urološka ambulanta pa je tista specialistična ambulanta, ki jo obiščete, ko se pojavi kateri od prej naštetih problemov. Če ste se že kdaj srečali z vnetjem mehurja ali pa imate zdravstvene težave z ledvicami veste, kako moteče je lahko takšno stanje in kako potrebna je hitra in kakovostna zdravniška obravnava. To se zavedajo tudi specialisti urologi, ki pa so pogosto zelo zasedeni. Ker se trudijo pomagati čim večjemu številu pacientov, iščejo vse mogoče alternative, ki bi olajšale dostop do strokovnjaka. Urološka ambulanta Maribor v Alternativno medicinskem centru Sanus Statera je tista, ki poskrbi za hitro in učinkovito obravnavo svojih pacientov, brez neskončnih čakalnih vrst. Gre za vrhunsko in strokovno ambulanto, kjer lahko opravite pregled in  se odločite za zdravljenje vaših uroloških težav.

Ultrazvok – zlati standard za odkrivanje težav

Vsaka kakovostna urološka ambulanta se zaveda, da je vzrok za nastanek večjih težav s sečili potrebno iskati globlje, saj vzrok večinoma nastane v telesu samem. Tako je prva stopnja k odkrivanju vzroka bolezni zagotovo urološki ultrazvočni pregled ledvic, prostate in mehurja. Pregled opravi strokovno usposobljen specialist urolog. Zasebna urološka ambulanta v Alternativno medicinskem centru Sanus Statera opravlja vse najzahtevnejše urološke ultrazvočne preiskave ter tako svojim pacientom pomaga do hitrejšega okrevanja.

Urološki pregled z ultrazvokom je sicer popolnoma neinvaziven, neboleč in enostaven postopek, ki ne zahteva večjih priprav s strani pacienta. Osebam, ki pridejo na pregled pa se vseeno svetuje, da dan pred pregledom ne uživajo težje hrane. Šest ur pred pregledom naj bo pacient tešč, uživa pa lahko le negazirane pijače. Priporočljivo je tudi, da je mehur zmerno napolnjen, saj tako urološka ambulanta pridobi najbolj kakovostne rezultate ultrazvoka.

Poleg ultrazvočne preiskave, lahko opravite tudi zgolj splošen urološki pregled, specialist pa vam bo svetoval, kako odpravite morebitne težave. Splošna obravnava je primerna za vse tiste paciente, ki nimajo hujših uroloških problemov in ne potrebujejo zahtevnega zdravljenja.

Preventiva za zgodnje odkrivanje bolezni

Včasih pa se za odkrivanje vzroka bolezni urološka ambulanta posluži tudi drugih metod, ki vodijo v razjasnitev težave. Na tej točki je pomembno poudariti, da ste vi sami najbolj odgovorni za svoje zdravje. To pomeni, da se ob pojavu težav čim hitreje odpravite do ustreznega specialista, ki vam bo pomagal in nenazadnje lahko rešil življenje. Držite se reka bolje preventiva, kot kurativa in si tako zagotovite kakovostno in zdravo življenje.

urološka ambulanta 1

Urološka ambulanta Sanus Satera poleg svetovanja in ultrazvoka izvaja tudi cistoskopijo in neinvazivni urinski biomarkerski test za raka prostate SelectMDx. Gre za dve preiskavi življenjskega pomena, ki sta mnogim pacientom že rešili življenje. Cistoskopija je izredno natančen urološki pregled, pri katerem se s cistoskopom pregleda notranjost spodnjih sečil in sečnega mehurja. Z njeno pomočjo se diagnosticira težave pri mokrenju ali krvavitve iz sečil, ki so posledica patoloških sprememb. Urinski biomarkerski test za raka prostate pa je del presejalnega testiranja za moške po 50. letu starosti, ki služi zgodnjemu odkrivanju te vrste raka. Zanj se seveda lahko odločite tudi prej.

Statistika kaže, da tovrstne preventivne medicinske preiskave omogočajo odkrivanje nekoč smrtonosnih bolezni v zgodnji fazi, kar rezultira tudi k veliko bolj uspešnemu zdravljenju. Zahvaljujoč moderni medicini, znanju in tehnološko naprednim aparaturam je danes smrtnost zaradi citopatoloških sprememb sečil in prostate v razvitem svetu praktično nična. Vse boljši pa je tudi odziv populacije na vabilo k prostovoljnemu presejalnemu testiranju, kamor je pomembno pripomoglo ozaveščanje ljudi. Pomembno je, da se zavedamo pomena svojega zdravja in skrbi zanj. Seveda se je čisto vsaki bolezni nemogoče izogniti in težnja po čem takem je popolnoma nesmiselna. Vendar pa lahko z odgovornim ravnanjem marsikatero bolezen preprečimo ali odkrijemo tako zgodaj, da le ta ne bo pustila večjih posledic na našem telesu.