stolčki za hranjenje

Stolčki za hranjenje – olajšajte si vsakdan z vašim malčkom

Že res, da stolčki za hranjenje morda ne sodijo v kategorijo obvezne otroške opreme, a bistveno pripomorejo k lažjemu preživljanju vsakdana z vašim malčkom. Zelo uporabni in priročni so pri otrokovemu učenju samostojnega hranjenja, staršem pa prihranijo marsikatero čiščenje v nedogled. Nikakor pa ni vseeno, kakšen stolček izberete za svojega malega gurmana. V spletni trgovini z otroško opremo Mali vragci, boste naleteli na pestro izbiro tega priročnega pripomočka za hranjenje. Najrazličnejši stolčki za hranjenje vam omogočajo, da izberete točno takega, ki bo popolnoma ustrezal vašemu otroku. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov, s pomočjo katerih bo izbira primernega stolčka kar se da enostavna. Vedno pa se lahko pri nakupu obrnete tudi na strokovnjaka.

Glavni kriteriji pri izbiri stolčka

Različni stolčki za hranjenje so prilagojeni različno starim otrokom. Glavni kriterij pri izbiri tega pripomočka je zato starost vašega malčka. Pri nakupu stolčka za mlajše otroke, ki po možnosti še ne sedijo samostojno, je pametno razmisliti o stolčku z nastavljivim naklonom. Nikakor pa ne smete pozabiti na varnostne pasove, s katerimi naj bo otrok nujno pripet. Večji otroci pa lahko uporabljajo stolček s fiksnim naslonjalom.

Pred samim nakupom se tudi vprašajte, koliko prostora sploh imate. Nekateri stolčki za hranjenje otrok so namreč kar precej masivni in tako zasedejo veliko prostora. Zato je zelo dobro, da se odločite za zložljiv ali manjši model. V vsakem primeru pa naj bo lahek, funkcionalen in priročen za uporabo.

Zagotovo najpomembnejši sestavni del stolčka je pladenj. Ta naj bo dovolj velik za krožnik in seveda tudi kakšno igračko, ki bo otroku popestrila odmore med žličkami. Pomični pladenj lažje prilagodimo velikosti otroka in s tem zagotovimo boljšo varnost in seveda manj madežev povsod naokoli.

Stolček naj bo praktičen

Stolčki za hranjenje se lahko uporabljajo nekje do približno tretjega leta starosti otroka. Pri tej starosti otroci dosežejo 100-110 cm, kar je veliko več od trenutka, ko boste stolček kupili. Zato izberite tak stolček, ki je prilagodljiv, saj bo tako rastel z vašim otrokom, vi pa ga ne boste rabili menjavati vsako leto.

stolčki za hranjenje 1

Ob nakupu pa razmislite tudi o priročnosti njegovega čiščenja. Popolnoma nesmiselno je pričakovati, da malček stola ne bo umazal. Najbolj priljubljeni so zagotovo stoli, ki jih je zelo enostavno obrisati s čistilom in vlažno krpo. Odločite pa se lahko tudi za pralne prevleke, vendar pa si zapomnite, da morate v omari imeti vsaj kakšno rezervno, saj vam vsakodnevno menjavanje ne uide.

Pestra ponudba otroških stolčkov za hranjenje

V spletni trgovini Mali vragci lahko izbirate med zares pestro ponudbo otroških stolčkov za hranjenje. Za vas so pripravili stolčke priznanih blagovnih znamk, kot so Joie, Peg Perego, Nuna, Kinderkraft in drugi. Glede na vaše potrebe pazljivo izberite tudi material, iz katerega je stolček narejen. Zelo priljubljen je na primer stolček za hranjenje iz lesa. Priporočljivo se je odločiti tudi za oblazinjen model, saj vašemu otroku omogoča še dodatno udobje in vrhunsko izkušnjo hranjenja.

A otroški stolček, čeprav primarno namenjen hranjenju, vašemu malčku omogoča še marsikaj drugega. Tako je lahko ob nas, ko zanj pripravljamo hrano. Stol mu namreč omogoča varno opazovanje okolice. Zavedati se morate, da se otrok največ nauči ob zvedavem preučevanju okolice. Zato stol za hranjenje s pridom izkoristite tudi v druge, za otroka koristne namene.