slovenski med

Kakovosten slovenski med

Slovensko čebelarstvo sega daleč v zgodovino in zato je kakovosten med pridelan v Sloveniji. Med sodi med najbolj znane čebelarske pridelke, kajti zagotovo so ga že vsi okusili. Slovenija ima zelo bogato čebelarsko tradicijo in slovenski čebelarji s ponosom nadaljujejo dolgoletne tradicije njihovih babic in dedkov čebelarjev. Zagotovo pozna nekatere značilnosti slovenskega čebelarstva skoraj ves svet kot so npr. avtohtona kranjska čebela, značilen slovenski čebelnjak, zelo pestra čebelarska zgodovina ter prelepe panjske končnice. Slovenski med je res nekaj posebnega.

slovenski med

Vsak med pa ni enak in se zelo razlikuje, kajti podjetja rada uvažajo med iz različnih celin in držav, kar pa seveda ni domač slovenski med z geografsko označbo, kar ga naredi tudi vprašljive kakovosti. Zelo je pomembno, da k nam ne vnašamo tujih snovi, ki jih niti ne poznamo in s tem tudi ne podpiramo slovenskega čebelarstva in pa kmetijstva. Čeprav imajo uporabniki danes ogromno izbire pri nakupu različnih živil, smo še zdaj pozorni pri kakovosti in poreklu živil, ki jih zaužijemo. In tako tudi pazimo, da kupimo slovenski med in s tem pripomoremo slovenskim čebelarjem.

Slovenska tradicija je zelo prepoznavna po slovenskem medu z geografsko označbo, ki ohranja lepo podobo slovenskega podeželja in narave. Zelo pa je pomemben tudi zato, ker postaja del samooskrbe v Sloveniji.

Vsi slovenski čebelarji poudarjajo, da moramo spoštovati, podpirati in imeti radi slovenske produkte. Med ima ogromno različnih vrst, kot so npr. kostanjev, cvetlični itd. Slovenski med z geografsko označbo se prepozna takoj, ker so polnjeni v posebnih kozarcih in imajo na sebi unikatno nalepko, katera označuje slovensko poreklo. Na vrhu kozarca medu je na zaščitni prelepki jasno viden napis “slovenski med”, ki nam sporoča, da je država porekla Slovenija.