SEO optimizacija

SEO optimizacija je pomembna za vašo spletno stran

Optimizacija spletnih strani ali krajše SEO optimizacija, ki v angleščini pomeni Search Engine Optimization, je postopek, ko izbrano spletno stran strokovnjaki naredijo ON site in OFF site SEO optimizacijo in jo tako pripeljejo na top pozicije v Googlovem iskalniku. Vas zanima, zakaj samo v Googlu? Preprosto, ker je to najpomembnejši spletni iskalnik, saj ga uporablja več kot 70 % uporabnikov spleta.

Kakovostno izvedena SEO optimizacija bo na vašo spletno stran pripeljala nove potencialne stranke, ki v spletnem iskalniku že iščejo produkte ali storitve, ki jih ponuja vaše podjetje. Zato je zelo pomembno, da ste na prvi strani Google iskalnika. Velja nepisano pravilo, če vas ni na prvi strani, praktično ne obstajate, ker zelo malo ljudi klikne na drugo ali na tretjo stran ponujenih iskanj. Izberite ključne besede, za katere želite, da se vaše podjetje uvršča na prvo stran iskalnika med iskanimi zadetki. Ključne besede morajo opisovati vaše podjetje, produkte ali storitve, strokovnjaki za SEO optimizacijo pa bodo poskrbeli, da bodo potencialne stranke na spletu našle prav vas in vam tako pomagali povečati obisk in prodajo izdelkov ali storitev vašega podjetja.

SEO optimizacija

SEO optimizacija spletne strani – po korakih
SEO optimizacija vaše spletne strani je učinkovita in kakovostno opravljena, pod enim zelo pomembnim pogojem, da je narejena v štirih korakih in v pravem vrstnem redu.

1. Pregled obstoječe spletne strani
Strokovnjaki za SEO se SEO optimizacije lotijo tako, da najprej dobro pregledajo in ocenijo obstoječe stanje spletne strani. Poiščejo napake, ki jih je treba odpraviti in pripravijo najboljšo možno strategijo, ki ji sledijo, da je optimizacija uspešna.

2. Temeljita analiza ključnih besed za obstoječo spletno stran
Kakovostna SEO optimizacija temelji na temeljiti analizi ključnih besed. SEO strokovnjaki poiščejo najbolj primerne ključne besede glede na vašo spletno stran, ki jo najbolje opišejo in bodo hkrati “delale” za vašo spletno stran. Pri ključnih besedah velja zelo preprosto pravilo “več je več”, zato morajo biti izbrane ključne besede z dovolj velikim mesečnim iskanjem, daljše ključne besede in besedne zveze …

3. ON site SEO optimizacija
Prav vsaka spletna stran, ki želi biti uvrščena visoko v iskalniku, mora slediti nekaterim ON site pravilom, tudi vaša. Zato mora biti vaša spletna stran optimalno urejena za ON site optimizacijo. Pomembno je, kako imate organizirane kategorije, naslov spletne strani in kakovostna vsebina, ki obiskovalce zadrži na strani. Seveda je treba uporabljati izbrane ključne besede v naslovu, v H1 oznaki, čez vso vsebino in URL naslovu, tako bo Google takoj vedel, pod katero vsebino bo v iskalniku pokazal vašo vsebino oz. spletno stran.

4. OFF site SEO optimizacija
Zadnji korak pri SEO optimizaciji spletne strani pa je še OFF site optimizacija, brez katere uspeha ne bo. Kako pa zagotoviti uspeh? Tako, da vzpostavite zadostno količino zunanjih povezav na vašo spletno stran, v obliki različno dolgih člankov, ki imajo povezavo do vaše spletne strani. Le tako se bo lahko vaša spletna stran pojavila med top zadetki na prvi strani v Google iskalniku.

Zakaj je SEO optimizacija tako pomembna?
Preprosto zato, ker vam omogoča, da na vašo spletno stran pripeljete kakovostne obiskovalce, bodoče stranke, kar jih je danes mogoče dobiti. SEO optimizacija lahko pomaga pri povečevanju obiska, prepoznavnosti podjetja, blagovne znamke, produktov ali storitev in kar je najpomembneje povečanje prodaje.

SEO optimizacijo spletne strani lahko naredite sami, ampak …
Seveda lahko naredite SEO optimizacijo spletne strani sami, a je bolje, da delo za vas opravijo strokovnjaki s tega področja. Kot že rečeno SEO optimizacija spletnih strani lahko poteka na več načinov, a le redki so učinkoviti in odobreni s strani Googla. Zato je tako pomembno, da vam na pomoč priskoči strokovnjak, ki se profesionalno ukvarja s SEO optimizacijo, da spletni strani ne naredite več škode kot koristi.