Refurbished računalniki

Refurbished računalniki imajo številne prednosti

Ali iščete nov računalnik, vendar niste prepričani, ali naj kupite popolnoma nov ali obnovljen model? Ko govorimo o obnovljenih modelih, ugotovimo, da čeprav niso novi, so to kvalitetni računalniki. Refurbished računalniki so računalniki, ki so bili vrnjeni ali uporabljeni, nato pa popravljeni in obnovljeni v prvotno delovno stanje. Oglejmo si nekaj ključnih prednosti nakupa obnovljenih računalnikov, da boste lahko sprejeli premišljeno odločitev. Refurbishe računalniki imajo v primerjavi s povsem novimi številne prednosti, med drugim so cenovno ugodnejši in okolju prijaznejši.

Stroškovno učinkovita možnost

Ena največjih prednosti nakupa obnovljenih računalnikov je, da so običajno veliko cenejši od povsem novih. Odvisno od tega, kje kupujete, lahko prihranite do 40 % cene povsem novega računalnika. Zato so refurbished računalniki privlačna možnost za tiste, ki želijo nadgraditi svoj trenutni računalnik, ne da bi pri tem porabili preveč denarja. Refurbished računalniki so na voljo za delček cene povsem novega računalnika. Cene se lahko gibljejo od približno 200 evrov do več kot 2000 evrov, odvisno od izbranega modela in njegovih funkcij. To je precejšen prihranek, če iščete poceni prenosni ali namizni računalnik za domačo uporabo. Poleg tega imajo prenovljeni modeli pogosto garancijo, ki pokriva morebitne težave, ki se pojavijo po nakupu.

Visoka kakovost

Refurbished računalniki so testirani in certificirani s strani strokovnjakov, da bi zagotovili, da izpolnjujejo industrijske standarde in delujejo enako dobro kot popolnoma nov računalnik. Poleg tega številni prodajalci ponujajo garancije za te enote, tako da ste v primeru težav ali okvar po nakupu pokriti! Večina računalnikov ima programe zagotavljanja kakovosti, v okviru katerih usposobljeni tehniki preverijo delovanje vsake enote, preden se ta ponovno proda. To pomeni, da lahko pri nakupu obnovljenega računalnika zaupate, da bo deloval v skladu s pričakovanji – tako kot bi deloval popolnoma nov model! Zato vam ni treba skrbeti, da bi kupili nekaj “rabljenega” in nato ugotovili, da ne deluje pravilno. Podjetja za obnovo ponujajo tudi garancije, tako da vam bodo v primeru, da bo v določenem obdobju (pogosto eno leto) z vašim nakupom kaj narobe, izdelek popravili ali zamenjali brez dodatnih stroškov!

Bolje za okolje

Z nakupom obnovljenih računalnikov pomagate zmanjšati količino elektronskih odpadkov in preprečiti, da bi se refurbished računalniki znašli na odlagališčih. Če se odločite za rabljeno enoto, s tem prispevate k ohranjanju virov našega planeta, hkrati pa v zameno dobite odlično ponudbo! E-odpadke sestavljajo stari elektronski izdelki, kot so prenosni računalniki, mobilni telefoni in tablični računalniki, ki se ne uporabljajo več ali niso več potrebni. Če se odločite za ponovno uporabo teh izdelkov, namesto da jih zavržete, pomagate zmanjšati naš globalni ogljični odtis, saj omejite količino energije, ki je potrebna za proizvodnjo novih izdelkov.

Refurbished računalniki

Na kaj je potrebno biti pozoren nakupu obnovljenih računalnikov?

Pri nakupu obnovljenega računalnika bodite pozorni na znake obrabe. To vključuje preverjanje zunanjega ohišja prenosnega računalnika in vseh zunanjih priključkov. Če je vse videti dobro, preidite na pregled tipkovnice in zaslona, da bi ugotovili morebitne praske, oznake ali spremembo barve. Nazadnje se prepričajte, da so vse potrebne komponente, kot so pomnilnik RAM, grafična kartica v delujoče stanju. Nazadnje se je treba zavedati, da lahko pri nakupu obnovljenih računalnikov pride do nekaterih kompromisov v primerjavi z nakupom popolnoma nove opreme. Na primer, naročila morda ne boste mogli tako prilagoditi, kot če bi kupili nov model neposredno s spletne strani proizvajalca – vendar lahko s tem prihranite denar v zameno za manj možnosti prilagajanja.

Ena najpomembnejših sestavnih delov vsakega računalnika je njegov procesor (CPU). To je osrednja komponenta, ki je odgovorna za izvajanje vseh vaših programov. Pri izbiri procesorja je treba upoštevati, katere vrste opravil boste opravljali na računalniku. Če nameravate opravljati intenzivna opravila, kot sta urejanje videoposnetkov ali igranje iger, boste morali poiskati procesor z večjo zmogljivostjo. Po drugi strani pa, če nameravate računalnik uporabljati le za lahka opravila, kot sta brskanje po spletu in urejanje besedil, vam bo zadostoval manj zmogljiv procesor.

Upoštevati morate tudi, koliko prostora za shranjevanje ima vaš računalnik. Če nameravate namestiti veliko programov in shranjevati velike količine podatkov, si omislite SSD z veliko prostora za shranjevanje. Če ne nameravate shranjevati veliko podatkov ali nameščati obsežnih programov, pa bo zadostoval manjši trdi disk.Če vam je pri nakupu prenosnega računalnika pomembna prenosljivost, morate upoštevati tudi trajanje baterije. Poiščite prenosne računalnike, ki imajo vsaj 8 ur delovanja baterije; to bo zagotovilo, da bo vaš prenosni računalnik zdržal ves dan, ne da bi ga bilo treba priključiti na električno omrežje.

Ima lahko že prednameščeno programsko opremo

Glavna prednost nakupa obnovljenega računalnika je, da je običajno veliko cenejši od nakupa popolnoma novega. Ker so bili deli že uporabljeni, prodajalcu ni treba zaračunati polne cene. To pomeni, da lahko dobite kakovostno tehniko po dostopni ceni. Dodatna prednost je, da je v obnovljeno elektroniko pogosto prednameščena programska oprema, kot je Microsoft Windows, ki je lahko sama po sebi draga. To vam lahko dolgoročno prihrani veliko časa in denarja, saj vam teh programov ne bo treba kupovati posebej.

Zaključek

Refurbished računalniki so odličen način za nadgradnjo naprave, ne da bi porabili preveč denarja. Ne le, da boste tako dolgoročno prihranili denar, ampak je to tudi boljše za okolje, saj se tako elektronika ne znajde na odlagališčih in se zmanjša količina elektronskih odpadkov na splošno. Poleg tega številni proizvajalci za te naprave ponujajo garancije, tako da boste v primeru, da gre po nakupu kaj narobe, zavarovani! Ne glede na to, ali želite nadgraditi starejši model ali pa potrebujete cenovno ugodno rešitev za vsakodnevno uporabo, še danes razmislite o tem, kako smiselna naložba so refurbished računalniki.