parketi

Parketi vnesejo v dom pridih narave in topline

Razmišljate, katero talno oblogo izbrati za vaš dom? Prisegate na obstojnost in pridih domačnosti? Naj bo vaš korak do prave odločitve krajši. Tehten premislek o najboljši izbiri za vaš dom je potreben, predolg razmislek pa vas lahko stane odličnih doživetij, zato opremite dom s kvalitetnimi parketi, ki jih najdete na Floor Experts. Poleg strokovne pomoči boste na njihovi spletni strani deležni odlične ponudbe, ki vas bo zagotovo prepričala. Čeprav si vsak potrošnik ob nakupu želi sprejemljivega razmerja med kakovostjo in ceno, ob tem ne sme pozabiti, da je nakup (lesene) talne obloge investicija v prihodnost. Glavni faktor odločitve naj bo zato kakovost in ne cena. Res pa je, da se tudi za nižjo ceno lahko dobi več, odvisno, kateremu ponudniku zaupate vaš nakup. A najprej nekaj pomembnih informacij o parketu.

Zakaj parketi?

Preprosto zato, ker so najboljša izbira za oblikovanje vašega prostora. Parkete lahko dejansko najdemo v vseh bivalnih prostorih. Les ima namreč to čarobno lastnost, da pričara tisto noto topline in sproščenosti, ki jo vsi tako zelo iščemo, ko želimo v prostoru ustvariti občutek domačnosti in pristnosti. Nič čudnega, da so parketi že več kot sto let med najbolj priljubljenimi in iskanimi talnimi oblogami. Zakaj so preživeli različne trende? Zato, ker lahko leseno talno oblogo kombiniramo s katerim koli naravnim materialom. Parketi se odlično podajo h kamnom, steklenim površinam, nenazadnje jih lahko kombiniramo tudi s kovinami.

Kupce prepriča tudi obstojnost

Parketi so odporni na večje obremenitve. Za bolj obremenjene prostore, kot so denimo hodniki, bari in restavracije, se priporoča trša vrsta lesa – hrast, akacija in oreh. S pravilnim polaganjem in vzdrževanjem pa lahko poskrbimo za daljšo življenjsko dobo talne oblog. S sprotnim vzdrževanjem bomo poskrbeli tudi za ohranitev funkcionalnosti ter videza, zato se splača vsake toliko časa »vreči uč« na stanje vaše talne obloge. Parket vam bo hvaležen in vi boste zadovoljni.

Polaganje parketa

Klasični načini polaganja parketa zahtevajo žal dolgotrajne postopke, v katere so vključeni brušenje, lakiranje in sušenje. Z lepljenjem na podlago se lahko ustvarjajo različni vzorci, ki krasijo vaša tla naslednjih 10 let in več. Med najbolj priljubljene vzorce sodijo ribja kost, klasičen pravokotni vzorec in chevron oz. vzorec črke V.

Med najbolj priljubljene vzorce lesenih talnih oblog sodijo ribja kost, klasičen pravokotni vzorec in chevron.

Strokovnjaki podjetja Floor Experts pa vam lahko talno oblogo položijo tudi na hiter in sodoben način. Z gotovimi parketi na klik je polaganje precej enostavnejše. Pri tem načinu se namreč uporablja plavajoč način polaganja s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Postopek brez brušenja, lakiranja in sušenja. Kot rečeno, hitro in enostavno.

Lakiranje lesene talne obloge

Lak na parketu deluje kot zaščita pred udarci in vlago. Ta plast se z leti lahko obrabi, zato je pomembno, da ob izgubi leska in manjših poškodbah poskrbimo za ponovno lakiranje talne obloge.

Potek lakiranja

Parketi se morajo pred lakiranjem obvezno obrusiti. Brušenje vrhnje plasti laka namreč poskrbi, da se s talne obloge odstranijo manjše površinske poškodbe, ki so nastale zaradi uporabe, kot so npr. udarnine in zareze. V primeru večjih poškodb je potrebno talno oblogo pred lakiranjem na teh mestih zakitati. Ker je les material, ki diha, vpliva nanj že vsaka sprememba temperature in vlažnosti v prostoru. Zato je pred uporabo potrebno vedeti, da se lahko ob dolgotrajni uporabi v talni oblogi naredijo parketne reže in fuge. Tudi te je potrebno pred lakiranjem zakitati in prekriti z lesnim prahom. Po tem se lahko izvede lakiranje parketa.

Med pestro ponudbo lahko izberete svetlejši, srednji in temnejši odtenek parketa.

Ponudba različnih barvnih odtenkov

Na spletni strani podjetja Floor Experts najdete bogato ponudbo parketov. Na voljo vam je več kot 220 različnih vrst lesenih talnih oblog. Izbirate lahko med svetlejšimi, srednjimi in temnimi odtenki. Med svetlejši odtenek lahko uvrstimo parket Jesen Pompei ali pa Javor Barcelona. Srednji odtenek predstavlja Hrast Standard Chevron, Reprezentativni vzorci temnejših odtenkov pa so Hrast ABCD Cognac, Oreh American Courchevel ali pa Hrast Chocolate Premium. To so le nekateri vzorci lesenih talnih oblog, ki jih ponuja omenjeni ponudnik. Ker bo vaša odločitev seveda odvisna tudi od stila, ki ga želite vnesti v prostor, je najbolje, da si pestro ponudbo ogledate sami.

Zaključek

Ob vsakem vzorcu parketa vas bo čakala tabela z dodatnimi informacijami o izdelku. Dobro si jo oglejte in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza. Ne pozabite, strokovna pomoč je absolutno zaželena, ampak končna odločitev je zmeraj vaša.