palms prikolica

PALMS prikolica za gozdarska opravila

Vsaka obrt potrebuje primerne pripomočke in orodja, da se delo lažje izvaja. Pri gozdarstvu se tako uporablja veliko posodobljenih in moderniziranih produktov za enostavnejše delo. PALMS prikolica, pa tudi dvigalo, spadata med pripomočke za gozdarstvo, ki sta nepogrešljiva. Z njima je delo v gozdarstvu veliko lažje in vse skupaj poteka občutno hitreje. PALMS izdelki se lahko pohvalijo z dolgo in uspešno zgodovino, zato ni čudno, da je to podjetje na samem vrhu, kar se tiče proizvajanja mehanske opreme.

PLAMS je družinsko podjetje

Tako kot veliko podjetij, ki ima bogato zgodovino, je tudi PALMS družinsko podjetje. Ustanovila sta ga oče in sin leta 1922. PALMS je kratica za Palmse Mehaanikakoda, saj tudi podjetje izvira iz kraja Palmse v Estoniji. Njihova prva gozdarska PALMS prikolica je dan zagledala leta 1995 in tako spada med eno najstarejših podjetij v Estoniji, ki se je ukvarjalo z izdelavo gozdarskih prikolic in dvigal.

Konstantna modernizacija in inovacije so razlog, da je podjetje PLAMS danes vodilno in največje podjetje, kar se tiče proizvajanja gozdarskih prikolic in dvigal tako v Evropi, kot tudi Skandinaviji.

Gozdarska PALMS prikolica in dvigalo

Gozdrarska prikolica mora imeti prav posebne lastnosti, da lahko opravlja zastavljeno delo. PALMS prikolica bo to delo opravila kvalitetno, saj so modeli teh prikolic med najboljšimi na trgu. PALMS prikolica je izjemno vzdržljiva, za kar je odgovorna dobra zaščita hidravličnih cevi. Vse hidravlične cevi, od roke do rotatorja so dodatno zaščitene, da ne pride do nepričakovanih poškodb. Ker so hidravlične cevi skrite znotraj teleskopske roke, to pomeni, da je PALMS prikolica bistveno bolj vzdržljiva in zanesljiva, v primerjavi z drugimi gozdarskimi prikolicami.

Dobro vzdržljivost k PLAMS prikolicam prispeva tudi patentiran sistem dvižnih gredi za vrtljive priključke. Te se tičejo gozdarskih dvigal. Z njimi se močno zmanjšajo stroški vzdrževanja in poveča se trajnost dvigal. Razlog za to je posebna prevleka na gredi. Ta tvori tesnejše povezave in vpliva na nižji koeficient trenja. To pripomore k manjši porabi goriva, kar je zelo pozitivno za splošno uporabo gozdarske prikolice in tudi dvigala. Nova vrsta gredi je nameščena na 4. 5. in 7. seriji dvigal, točke, kjer se gredi podmaže, pa so locirane na robu ogrodja. Tako je podmazovanje gredi izjemno enostavno za vsakega uporabnika.

Kakovost PALMS prikolice in dvigala

Poleg dobro oblikovanega sistema, je za kakovost gozdarskih prikolic in dvigala odgovoren tudi material izdelave. Za PALMS prikolice in dvigala se uporablja kakovostno švedsko jeklo Strenx. Gre za jeklo vrhunske kvalitete in zato ima vsaka PALMS prikolica in dvigalo tudi certifikat kakovosti SSAB ”My Inner Strenx”. Prav tako je jeklo premazano s posebnim premazom, k preprečuje nastanek rje in to vpliva na dobro preprodajo izdelka, če se lastnik tako odloči.

PALMS prikolice in dvigala so obdelani s temeljnim premazom EPO s kateforezo, potem pa se jih prevleče še s prahom. Tak način obdelave materiala močno pripomore k dolgi življenjski dobi izdelka. Pomembni deli prikolic in dvigal so večkrat preverjeni, da res ustrezajo vsem pogojem za varnost in trdoto. Zasnovani so na računalniški simulaciji in oblikovani iz litega železa, kar ima prednosti pred varjenimi elementi.