optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je osnova za uspeh na spletu

SEO (search engine optimization) je kratica za storitev, ki se v sodobnem času vedno več uporablja. SEO optimiziranje strani je celo nujno potrebno, če se želite uspešno uveljaviti na svetovnem spletu. Gre namreč za dokaj zahteven postopek, s katerim spletni strani izboljšajo pozicije v različnih spletnih iskalnikih. Pravilno izvedena optimizacija spletnih strani daje odlične rezultate, izboljša vašo vidnost na spletu in tako znatno poveča število potencialnih kupcev vaših izdelkov ali uporabnikov vaše storitve. Če vam omenimo še podatek, da v Sloveniji več kot 90% ljudi redno uporablja spletni iskalnik Google, potem vam je lahko jasno, kako visok potencial ima SEO optimizacija spletnih strani.

Z optimizacijo do uspeha na spletu

Izvedbo SEO optimizacije je vedno potrebno zaupati strokovnjakom, ki imajo s tega področja veliko znanja in praktičnih izkušenj. Zakaj? Z napačnim izvajanjem tega postopka si lahko namreč naredite veliko več škode kot koristi. Optimizacija spletnih strani, ki ni narejena v skladu s pravili pa se lahko celo kaznuje – Google vašo spletno stran kaznuje s slabšo uvrstitvijo ali pa vas celo odstrani iz svoje baze. Ker kazen traja vsaj pol leta, lahko pa tudi več, si lahko predstavljate, kakšno škodo to predstavlja za vaš posel. Vsi pa vemo, da če te ni na spletu, te ni v svetu.

Za kar najboljše končne rezultate je potrebno SEO izvesti v celoti, torej opraviti tako ON kot tudi OFF site optimizacijo. ON site optimizacija spletnih strani poskrbi, da je vaša spletna stran narejena po vseh SEO pravilih. Če pravila niso upoštevana, se z metodo SEO naredi vse popravke. Ti v zelo majhni meri spremenijo izgled strani, ki jih uporabnik niti ne opazi. Pri tem gre za optimizacijo, ki se jo naredi enkrat, medtem ko pa je OFF site optimizacijo treba izvajati neprestano. Ta namreč zajema predvsem pridobivanje zunanjih povezav. Te predstavljajo povezave iz drugih spletnih mest na vašo spletno stran. Če poenostavimo, več kot imate zunanjih povezav, višje med rezultate iskanja se bo uvrstila vaša spletna stran. Zato je še toliko bolj pomembno, da je SEO optimizacija natančno in pravilno izvedena, saj vas lahko v nasprotnem primeru Google kaznuje.

Vsaka pravilno narejena zunanja povezava pa za Google pomeni pozitiven glas za vašo stran. Za nagrado se vaša stran uvrsti višje na lestvici rezultatov iskanja, postane vidnejša in vam tako prinese več poslovnega uspeha.