okrogle samolepilne nalepke

Okrogle samolepilne nalepke: Izbor materialov, lepil in nosilcev

Poznamo več vrst in oblik nalepk, ampak lahko rečemo, da so okrogle samolepilne nalepke, najbolj estetsko privlačne. Lahko jih uporabimo vse od označevanja izdelkov do promocije blagovne znamke. Kar pa je najbolj pomembno je to, iz česa so nalepke izdelane. Torej iz kakšnega materiala, kakšno lepilo je uporabljeno, da se bodo nalepke ustrezno prijele ter kakšne nosilce materiala vsebujejo nalepke. Vse našteto namreč vpliva na učinkovitost in kakovost nalepk. Klikni tukaj za informacije o okroglih samolepilnih nalepkah.

Vrste materialov

  • Papirnate nalepke: če se odločite za papirnate nalepke, se morate zavedati, da gre za najcenejšo možnost, kar pa seveda ni vedno slabo. Papirnate nalepke so hitreje razgradljive. So pa zato primerne za kratkotrajno in predvsem notranjo uporabo.
  • Samolepilni PP (polipropilen) in PET (polietilen): ta material pa predstavlja trajne materiale, ki pa so v primerjavi z papirnatimi nalepkami odporni na večino vplivov iz okolja. Polietilen je najbolj primeren za zahtevne projekte, tudi zunanje, saj je izjemno obstojen.
  • Samolepilni PVC: samolepilni PVC pa je najbolj primeren za digitalni tisk. Uporabljamo ga lahko tako notri kot zunaj. Moramo pa vedeti, da polimeri zagotavljajo veliko odpornost na zunanje vplive, zato so tudi primerne za zunanjo uporabo, med tem ko se monomere uporablja zgolj za notranje etikete, saj so manj odporne.

okrogle samolepilne nalepke

Lepilo

Okrogle samolepilne nalepke ne bodo kakovostne, če se zanje ne bo uporabilo pravega lepila:

  • Standardno akrilno lepilo: primerno je predvsem za gladke in ravne površine, saj imajo nalepke tako zanesljiv oprijem.
  • Hi-tack lepilo: Hi-tack lepilo je namenjeno uporabi na neenakomernih površinah, kot so prašno barvane, mat, brušene kovine, les ali stene. Ker se po aplikaciji difundira v podlago s tem doseže odličen oprijem.
  • Removable lepilo: kot že samo ime pove, so nalepke enostavne za odstranitev in za seboj ne puščajo sledi na podlagi. Take okrogle samolepilne nalepke so primerne za začasne označbe.

Nosilec materiala

Okrogle samolepilne nalepke so pritrjene na nosilec z gladkim silikonskim slojem. To je pomembno, saj ohranja svežino lepila in zagotavlja oprijem. Tako kot celotna nalepka je pomembno, da so nosilci materiala kakovostni, saj lahko v nasprotnem primeru pride do slabe moči nalepk. To pa lahko predvsem dosežete s tem, da za svoje nalepke izberete proizvajalce vredne zaupanja, kot so na primer Artis linija.

Da bi izbrali ustrezne okrogle samolepilne nalepke je definitivno treba najprej upoštevati za kaj jih potrebujemo, kam jih bomo nalepili in kolikšno obstojnost le teh potrebujemo. S tem bodo nalepke izpolnile svojo nalogo na najboljši možen način.