nadstreški in paviljoni ter vrtni stoli

Nadstreški in paviljoni ter vrtni stoli so lep dodatek za vaš vrt

Imate doma velik vrt, na katerem poleti preživite veliko časa v družbi prijateljev ali družine? Vam pri tem druženju vedno »nagaja« sonce, ki močno sije in vam onemogoča sproščeno druženje? Pripravljate na vrtu večjo zabavo, morda celo poroko in vas skrbi, da bo na dan dogodka zelo vroče ali pa, da bo ravno tisti dan padal dež? Za vse tovrstne nevšečnosti obstaja preprosta in ugodna rešitev, in sicer vrtni paviljon. Ta vam poleti nudi zaščito pred soncem, pozimi ali jeseni pa vam omogoča, da tudi v primeru dežja uživate na svežem zraku, ne da bi bili premočeni do tal.

V zadnjem času je zelo popularno oziroma priljubljeno, da pari, ki načrtujejo poroko, za poročno slavje izberejo čudovite lokacije, obdane z lepo naravo in poročni obred, pa tudi celotno pogostitev pripravijo na prekrasnih vrtovih. To pripomore k nekakšnemu sproščenemu vzdušju, svatje imajo več prostora za gibanje, družijo se lahko na različnih koncih, najlepše pa je, da so vrtovi okrašeni s čudovitimi aranžmaji, okraski in drugimi estetskimi predmeti, ki ustvarijo prijeten, sproščen, a hkrati svečan videz. Vendar pa ima lahko poroka na vrtu tudi slabe lastnosti. Naj bo poroka na vašem domačem vrtu, ali pa nekje na izbrani lokaciji, na vreme pač ne morete vplivati. Rado se zgodi, da je ravno na tisti dan slabo vreme in ste ves čas v skrbeh, da bo začel padati dež. Nadstreški in paviljoni vam lahko pri tem pridejo še kako prav, saj nudijo zaščito proti vsem vremenskim pojavom. Pri slavju na vrtu pa ne smete pozabiti še na eno pomembno stvar in to so vrtni stoli. Lahko gre za povsem navadne stole, ki jim dodate kakšen manjši okrasek in s tem poskrbite, da bo celoten izgled prostora popoln.

Nadstreški in paviljoni vam v prvi vrsti nudijo zavetje. Na voljo so v različnih velikostih in oblikah, imajo pa tudi različne funkcije. Eni so zložljivi, drugi stenski, nekateri pa so idealni za kampiranje. Vsi nadstreški in paviljoni so narejeni iz trdnih in odpornih materialov, zato bo vaš paviljon zagotovo zdržal kar dolgo časa. Pop-up paviljon je med kupci zelo priljubljen, saj ga lahko postavite v par minutah – tako vas tudi nenadna nevihta ne bo povsem zmočila, saj boste imeli zatočišče hitro postavljeno. Je enostaven za vzdrževanje in prenašanje, streha je vodoodporna in nudi zaščito pred soncem. Zložljiv vrtni paviljon lepo dopolnjuje vsak vrt, saj ga lahko izberete v različnih barvah, za večjo stabilnost pa mu lahko dodate tudi stranice. Nadstreški in paviljoni se lahko namestijo tudi zraven hiše. S tem dobite neke vrste verando oziroma teraso, na kateri ne smejo manjkati vrtni stoli, kamor lahko posedite svoje goste. Stoli za teraso morajo lepo dopolnjevati slog vaše hiše in okolice. Vrtni stoli so različnih dizajnov, zato boste zagotovo našli prave, za vašo teraso. Narejeni so iz različnih materialov, na primer lesa, kovine, ratana, tkanine ali plastike. Izbirate lahko med tradicionalnim, sodobnim, retro in boemskim stilom, odvisno od vaših želja.

Če imate velik vrt, lahko nanj postavite prostostoječi paviljon, ki bo lepo dopolnil vrt in služil svojemu namenu. Morda ne veste, vendar obstaja tudi paviljon za žar. V enem kosu tako dobite zaščito in senco, ki jo potrebujete za peko. Nič ni namreč slabše kot to, da vas sredi peke preseneti dež, ki zmoči hrano in pogasi ogenj. Tak paviljon ima na vrhu zračno režo, ki preprečuje nastanek požara, saj zrak ves čas kroži. Nadstreški in paviljoni so lahko okrogli, šesterokotni ali pravokotni, vsi pa poskrbijo za nežen in eleganten videz.

Ko imate enkrat izbran paviljon, pa morate poskrbeti še za opremo, ki se bo skladala z njim. Vrtni stoli so zagotovo obvezna oprema vsakega paviljona. Naročite lahko poljubno število stolov, odvisno od tega, koliko ljudi nameravate povprečno gostiti na vrtu. Vrtni stoli so lahko povsem minimalistični, lahko pa izberete stole v neobičajnih barvah in z različnimi vzorci, ki bodo pritegnili poglede.

Nadstreški in paviljoni ter vrtni stoli so nepogrešljiv element v marsikaterem domovanju, sploh pa tam, kjer je na voljo velik vrt. Tako lahko naenkrat gostite veliko ljudi, pripravljate piknike, poroke in ostala slavja ter uživate v udobju, ki vam ga nudijo vaš paviljon in vrtni stoli. Smo vas že prepričali? Že načrtujete nakup svojega paviljona in stolov? Pohitite in si še pred poletjem omislite prijetno zabavo na vašem vrtu.