mehurčasta folija

Mehurčasta folija in njene uporabne lastnosti

Iskanje novih možnosti za poenostavitev in lažji transport izdelkov od začetka do končnega uporabnika je postal nujni de opravil vsakega transportnega podjetja oziroma izdelovalca končnih izdelkov. Med nujne elemente zagotovi sodi mehurčasta folija – nakup je povsem enostaven in ga lahko opravite tudi iz domačega naslonjala.

Naloga in zgodovina mehurčaste folije

Mehurčasta folija je proizvod, ki je v resnici, podobno kot mnogi drugi produkti, nastal povsem slučajno. Njena ameriška iznajditelja, Alfred Fielding in Marc Chavannes, sta namreč izdelovala tridimenzionalne tapete. Ker slednjih nista mogla prodati, sta svojo idejo preusmerila in nastala je mehurčasta folija, ki je danes eden najpomembnejših elementov, ki pomaga pri zaščiti blaga. Na videz popolnoma nepotreben proizvod, ki pa v ozadju nosi najpomembnejšo nalogo – naročen izdelek ali polizdelek varno transportirati do končnega uporabnika.

 

folija
Uporabna vrednost mehurčaste folije je izredno velika.

 

Kako obrniti mehurčasto folijo, da bo izkoristek največji?

Uporabniki se pogosto sprašujejo, kako zagotoviti večjo zaščito svojih izdelkov z ustrezno uporabo mehurčaste folije. Dejstvo je, da bo mehurčasta folija v vsakem primeru opravila svojo nalogo, kroži pa priporočilo, da je za največjo možno zaščito, najbolje mehurčasto folijo uporabiti na način, da izdelek vanjo ovijete na tak način, da so mehurčki folije obrnjeni navznoter (to je proti izdelku, ki ga skušate zaščititi). Da bo izdelek znotraj folije res zaščiten ves čas, folijo fiksirajte z uporabo selotejpa.

Za kaj vse je mehurčasta folija tako uporabna?

Mehurčasto folijo uporabljajo različni uporabniki. Njena primarna naloga je seveda povezana z zagotovitvijo varnosti transportnih poti izdelka do končnega uporabnika, uporabna pa je tudi za zapolnitev praznega prostora v transportni škatli, ki prepreči, da bi se izdelek med transportom premikal.

Ljudje mehurčasto folijo pogosto povezujejo z njenimi terapevtskimi učinki (priznamo, da ti niso dokazani, delujejo pa). Morda ste med temi ljudmi celo sami in mehurčasto folijo uporabljate kot način za reševanje stresa. Da, pokanje mehurčkov ima svoj čar.

 

mehurčki
Pokanje mehurčkov ima terapevtske učinke.

 

Mehurčki zraka imajo tudi odlične izolativne lastnosti, ki jih lahko uporabite v različne namene pri ohranjanju notranje temperature zraka. Ljubitelji rastlin lahko tako majhne rastlinice v hladnem obdobju leta zaščitite pred zmrzaljo ter hkrati izkoristite sončne žarke in s pomočjo mehurčaste folije dosežete efekt tople grede oziroma rastlinjaka. In vse to cenovno ugodno. Vrtičkarji pa lahko mehurčasto folijo uporabite tudi kot zaščitno sredstvo vaših kolen pred odrgninami in drugimi poškodbami. Hkrati pa nudilo zaščito tudi vaši obleki.

Izolativne lastnosti mehurčaste folije lahko uporabite tudi za preprečevanje zmrzali na vašem avtomobilu v zimskih jutrih. Enostavno namestite folijo na vetrobransko steklo in jo zjutraj odstranite brez napora. Vaša zimska jutra bodo končno postala prijetna.

V gospodinjstvu izpostavljamo še uporabno vrednost mehurčaste folije za ohranjanje oblike čevljev, torbic, klobukov ter drugih predmetov, ki zahtevajo zgolj sezonsko uporabo. Napolnite te predmete z mehurčasto folijo preden jih pospravite ter s tem zagotovite ohranjanje njihove oblike v naslednjem letu. Preprosto in enostavno do vzdrževanih izdelkov, ki bodo trajali dalj časa.

Mehurčasta folija zagotavlja odlično zabavo za najmlajše člane, pri tem je potrebno poudariti, da naj bo ves čas zabave z njo prisotna vsaj ena odrasla oseba, ki bo poskrbela za varnost. Otroci uživajo v pokanju mehurčkov, lahko pa izdelajo tudi različne umetnine (ogromno idej najdete na pinterestu, kjer vtipkajte bubble wrap activities).