ležišča

Izbira pravega ležišča je lahko delikatna – kaj morate vedeti

Ležišča morajo ustrezati posamezniku, zato jih je treba previdno izbrati. Dobra izbira pravega ležišča je ključnega pomena za to, kako boste ponoči spali, ali se boste zbudili naspani in čili ter zdravi, ali pa vas bo bolela hrbtenica. Brez spanca se celice ne morejo renovirati in ker prespimo tretjino življenja v postelji, je nujno, da je primerna, udobna ter pomirjujoča. Izbira dobre postelje je bolj kompleksna od tega, kako postelja izgleda. Od skritega prostora za shranjevanje, do postelj, zasnovanih za posebne vrste vzmetnic, je veliko stvari, o katerih lahko razmišljate.

Kako izbrati prava ležišča za vas

Če želite biti prepričani, da izbirate najboljšo vrsto postelje, preprosto gledanje na zaslonu ni idealno. Obisk trgovine vam omogoča, da preizkusite različne sloge, oblike in modele, da zagotovite, da boste našli dobro posteljo in dobra ležišča. Poiščite svoj najbližji razstavni prostor. Bistveno je, da posteljo pred nakupom vedno preizkusite. Vsi smo različni in ena postelja ni narejena za vse. Zahteve ljudi po podpori se bodo razlikovale glede na njihovo težo in postavo, zato morate biti resnično zadovoljni s svojo odločitvijo.

ležišča
Ležišča morajo biti ravno prav trda in udobna hkrati za vašo postavo, zato je pomembno, kako težki ste. Težje osebe naj izberejo trdne vzmetnice in lahke mehkejše. Če si posteljo delite, je dobro, v primeru da sta različnih velikosti in tež, da kupite dve ločni vzmetnici za vsako osebo posebej, drugače boste lahko imeli težave. Vsekakor, če ste veliki, naj bo postelja še večja od vas. Če spite skupaj pa naj bosta postelji oziroma ležišči dovolj široki za udoben spanec obeh in pri tem nikar ne skoparite, ker vam bo kasneje žal, saj se vsak človek med spanjem premetava in obrača. Zato morajo biti ležišča dovolj velika.

Premerite sobo preden kupite posteljo

Nikar ne pozabite premeriti sobo, v kateri bo postelja, saj se lahko uštejete pri velikosti in ne boste imeli dovolj prostora za gibanje. Vedno je treba upoštevati celotno velikost spalnice. Če je spalnica premajhna, masivna postelja ne bo za vas. Za pravilno sprostitev morate imeti okoli postelje dovolj prostora. Če izboljšujete večnamenski prostor, upoštevajte, da raztegljivi kavči nudijo več življenjskega prostora, ko ne spite na njih. Včasih pridejo v poštev tudi pogradi, če ni druge rešitve.
Če imate majhno sobo in hočete imeti dosti prostora za shranjevanje, lahko kupite posteljni okvir s predali za shranjevanje in višjo posteljo, ki se odpira ter lahko pod njo shranite stvari. Če pa imate dosti prostora, pa je dobro razmisliti o največjih zakonskih posteljah, ki imajo lahko ločena ležišča in so izjemno udobna.
Tudi če boste spali sami, je dobro kupiti večja ležišča za udobnejše spanje. Če želite posteljo v slogu, ki prostoru resnično doda značaj, so vzglavja nujna. Izbirajte med kovinskimi, oblazinjenimi ali lesenimi vzglavji v različnih odličnih oblikah. Postelje z vzmetmi in letvami so najboljša vrsta postelj za podporo hrbtu. In vedno si zapomnite, da mora dobra postelja upoštevati velikost, obliko in posebne potrebe spečega. Če vas na primer hrbet pogosto muči, ko ležite, izberite nastavljivo posteljo in spite v položaju, ki vam je udoben.
Nikoli ne kupujte ležišča, ne da bi pomislili na vzmetnico. Vzmetnice so idealne za postelje z vzmetmi, medtem ko so postelje z letvami bolj verjetno kombinirane z vzmetnicami iz pene. Kjer je mogoče, kupite novo posteljo in novo vzmetnico hkrati, saj nova vzmetnica na stari postelji ne bo zdržala tako dolgo, kot na novi.
Najboljša postelja za vas ni vedno najdražja, verjetno pa tudi ni najcenejša. Poceni postelja je morda videti v redu, vendar vam ne bo nudila podpore, ki jo potrebujete za dober spanec. Zavedajte se, da lahko nižja cena zmanjša tudi vaše udobje. Dobro je, da si pred nakupom ogledate ocene izdelkov na spletu, saj lahko tako vidite, kaj si drugi mislijo o izdelku, ki ga kupujete.