Ko gre za vašo streho, je dobro krovstvo najpomembnejše

Streha nad glavo je najpomembnejši del objekta. Zato je na mestu presneto dober razmislek, kdo jo bo naredil. Krovstvo s tradicijo je gotovo odlična rešitev. Če se podjetje s tem ukvarja že četrt stoletja, je gotovo tisto »tapravo«. S svojim znanjem in izkušnjami bodo kos prav vsaki strehi.

Streha je najpomembnejši gradbeni element vsake hiše

Streha ščiti objekt pred vsemi zunajimi vplivi. Največji od njih je gotovo vreme. Že pri umeščanju stavbe v prostor, je načrtovanje strehe zelo pomembno. Upoštevati moramo vse dejavnike, ki bodo skozi leta vplivali na streho. Zato ni vseeno ali naredimo streho z minimalnim ali ostrim naklonom. V območjih z močno burjo je seveda logično, da bo streha čim bolj ravna. V predelih z pogostimi in velikimi snežnimi padavinami pa naj bi bil naklon čim bolj oster. Podjetje, ki skrbi za krovstvo, nam bo pri tem v odlično pomoč. Istočasno pa nam bodo strokovno svetovali in predstavili vsa potrebna gradbena dela. Pri tem bomo skupaj načrtovali izgradnjo ali prenovo naše strehe. Želje strak se upoštevajo v skladu s strokovnostjo izgradnje le te.

Kakovostna streha

Že samo ostrešje je zelo pomembno pri postavljanju strehe. Seveda morajo biti vsa dela zavedena v gradbeni dokumentaciji. Streha se mora ujemati s samo namembnostjo stavbe. Prilagajati se mora okolju v katerem je stavba umeščena. In ne nazadnje mora biti v harmoniji z okoljem. Za vse to in še več poskrbijo strokovnjaki. Tekom let so si nabrali številne izkušnje in znanja. Priskrbeli bodo vso gradbeno dokumentacijo. Svetovali pri izbiri kritine. Pravi mojstri poznajo vse elemente dobre strehe. Tako dovodne kot odvodne izpuhe strehe. Elemente slemena. Dodajanje gradnikov za ustavljanje padajočega snega s strehe. Dodajanje vseh pritrdilnih elementov, na katere lahko vplivajo izredne vremenske razmere. Vmeščanje elementov podpore strešnih podbojev. Le pravo krovstvo bo naredilo kakovostno streho.

Ni vsaka streha enaka

Streh je toliko kot je posameznih stavb. Zato morajo mojstri krovstva imeti ogromno zanja in izkušenj. V osnovi delimo strehe na tiste z minimalnim naklonom in druge poševne strehe. Tudi kritine za posamezne strehe se razlikujejo.

Strehe z minimalnim naklonom po večini pokrivajo z bitumensko kritino ali z ravno gladko pločevino. Bitumenska kritina so varilni trakovi s keramičnim posipom. Največkrat se pojavljajo v sivi barvi. Seveda pa jih je mogoče dobiti tudi v drugih barvah. Pločevina za strešne kritine je lahka kljub trdnemu materialu.

Na poševne strehe pa se polagajo vlakno-cementne kritine. Odporne so na izredne vremenske razmere. Vendar se zaradi vsebnosti azbesta opuščajo. Druga taka je profilirana kritina. Pločevina je krivljena na različne načine. To daje edinstvenost strehi. Opečna kritina je zelo lepa. Zahteva pa visoko strokovnost pri kritju in tako krovstvo traja nekaj dalj časa. Prav tako pa se lahko naredi streha iz betona. Zelo dobro akumulira toploto in je temperaturno stabilna. Zato je najbolj odporna proti požarom.

Postavljanje strehe je naložba za dolgo življenjsko dobo hiše

Kakovostna streha je naložba v dolgo življenjsko dobo objekta. Vsekakor pa se pri izbiri strehe ne sme pozabiti na temelje ostrešja. Krovci preverijo skelet in pri tem tudi svetujejo. Naslednja plast strehe je strešna obloga. Ta je sestavljena iz tankih kovinskih lističev, ki so za vodo nepropustni in niso zelo dragi.

Pri izbiri podjetja, ki nam bo postavilo streho, tako ne smemo gledati le na ceno, temveč na celovitost ponudbe. Zelo modro bomo ravnali, če se obrnemo na tisto, ki ima že dolgoletno tradicijo. Pri svojem delu pa uporabljajo najnovejše tehnike. Prednost imajo vsekakor družinska podjetja, ki imajo krovstvo v malem prstu. Saj tako podjetje brez zadovoljnih strank gotovo ne bi imelo tako dolge družinske tradicije. Kajti streha je najbolj na udaru od vseh drugih elementov na hiši. Hišo mora varovati pred vsemi zunajimi vplivi. Vse to pa mora na sebi nositi dolgo vrsto let.