Kavne kapsule

Kavne kapsule za najboljši začetek dneva

Ko navsezgodaj zadiši po omamno dišeči kavi, je čas, da začnete svoj dan z nasmehom na ustnicah in kofeinskim valom energije. Za pripravo potrebujete dišeče kapsule za kavo, ki jih lahko pripravite kar doma ali v pisarni. Le-te so par za v moderno oblikovane aparate, z zelo enostavno in hitro izvedbo.

V sebi skrivajo precizno kremasto, močno ali blago strukturo, ki ji sledijo različni okusi in intenzivnosti, ki nudijo: cvetličnost, sadnost, zeliščnost, začinjenost in transparentnost. Seveda pa na okus in aromo vplivajo tudi drugi dejavniki, o katerih se bomo danes tudi pogovarjali.

Aromatične kavne kapsule za popoln užitek

Izredno zanimivo dejstvo pri tem eliksirju je, da ima glede na svoj karakter, izdelane dominantne aromatične note, ki ne vplivajo na njegovo intenzivnost. Intenzivnost kavne kapsule se meri glede na: kombinacijo telesa, grenkobe, praženja in ne po vsebnosti kofeina.

Predstavljamo vam 3 note, ki jih vsebujejo kavne kapsule:

 1. Intenzivna je: sladna, lesnata, začinjena in intenzivno pražena.
 2. Uravnotežena je: žitarična, medena, pražena in biskvitna.
 3. Sadna je: cvetna, citrusna in sadno vinska.

Okus, ki ga nudijo kavne kapsule, se dotika njenega porekla in je odvisen od njene mešanice (različni tipi Arabice in Robuste), ozemlja, sestave prsti, nadmorske višine, podnebja ter načina priprave.

Kakovostne mešanice, razvite za različne velikosti skodelic

Precizno ustvarjena, je z vsakim nazivom, namenjena svoji velikosti skodelice. Zakaj? Ker je tako razvita ravno zato, da nudi optimalen okus ter teksturo, ki zadovoljita še tako zahtevnega uporabnika. Napaka, ki vas lahko stane odlične kremoznosti in okusa je, da na primer:

Da skozi preveč vode, spustite premalo kave. To povzroči ekstrakcijo okusa, ki je izredno neenakomeren. S tem izgubite kakovost določene vrste kave.

Na voljo so vam velikosti:

 • 25 ml za tako imenovano Ristretto;
 • 40 ml za čudovit Espresso;
 • 110 ml za priljubljeno Lungo in
 • 150 ml za kremozno Americano.

Z vsakim mililitrom vode več boste razbili kakovost in okus, zato natančno izmerite in kavne kapsule izberite glede na to, kakšno intenzivnost in kremoznost si želite. Glede na to, kakšno vrsto kavne kapsule boste izbrali, boste lahko popolnoma uživali, saj nudijo številne okuse in intenzitete, ki so prilagojene vam, uporabnikom.

Kavne kapsule in njihove izbrane linije

Ponujene kavne kapsule imajo le najboljše izbrane mešanice, ki vsebujejo najfinejša svetovna zrna kave, katera vsebujejo sofisticirane arome in se imenujejo »gurmanske kave«.

Poglejmo si najljubše linije, ki so jih uporabniki uvrstili v čisti vrh:

 • Ispirazione Italiana: linija, ki vsebuje intenzivne mešanice različnih izvorov in zagotavlja močno ter edinstveno izkušnjo. Uživate jo lahko v 25 ml ali 40 ml skodelici.
 • Barista Creations: posebej zasnovani mlečni recepti, ki jih navdihuje strokovnost in ustvarjalnost najboljših baristov na svetu. Olajšajo ustvarjanje velike vrste receptov kar doma.
 • Word Explorations: mamljivo povabilo na potovanje po svetu, z dišečo in omamno skodelico kave. Kavne kapsule te vrste so zasnovane za tradicionalno edinstvenost različnih kultur, ki so cenjene po vsem svetu.
 • Master Origins: linija, ki so jo zasnovali mojstri in jo navdihnili ter izpopolnili z izvorom. Z njim tako povezujejo določen postopek pridelave samih zrn in tako omogočajo nepozabna ter prepoznavna doživetja ob tem čudovitem eliksirju sreče.
 • Espresso: ki je tradicionalno najboljši in ki zagotovo preseneti z uravnoteženostjo. Primerjava je kot srečanje s starim prijateljem po številnih letih – vendar je tukaj v velikosti in čudovitem okusu espresso kave.

Sama izjemnost kave se kaže skozi neprimerljivo kakovost, izbrano aromo ter intenzivnostjo. Kavne kapsule se tako ne prepustijo naključju, vendar so ustvarjene z ljubeznijo in preko palet izjemnih mešanic, ustrezajo popolnemu okusu.

Porekla mešanic, ki so skrite v kavne kapsule

Vse mešanice so sadež številnih grmičkov, ki jih pridelujejo in obdelujejo v vročih delih sveta, kot so:

 1. Brazilija
 2. Kostarika
 3. Etiopija
 4. Kolumbija
 5. Indonezija
 6. Kenija
 7. Indija

Torej so najboljše arome izbrane iz Afrike, Južne Amerike ter Indije, kjer imajo številne nasade. Le-ti odlično uspevajo, zadavi: toplega podnebja, tamkajšnje prsti, nadmorske višine ter načina priprave. Pridelovalci kave so prav tako odlični poznavalci, ki so z leti izdelave, pobiranja, sušenja in praženja tisti, ki kar najbolje razumejo kavni grm.

Prepričani so o kakovosti in pridelavi pobranih zrn. Vedo, da bo prav vsaka skodelica, oz. v našem primeru, kavne kapsule, izvabile iz vas pozitivni vpliv, odlično počutje ter zadovoljstvo ob tem, da veste, kaj pijete in cenite prav vsako kapljico.