jabolčni sok

Zakaj piti jabolčni sok še posebej poleti

Jabolčni sok je osvežilen še posebej poleti, ker je rahlo kiselkast in dobro odžeja. Že od nekdaj so kmetje iz zrelih jabolk izdelovali jabolčni sok in ga prodajali na tržnicah. Danes ga dobite kar v spletni trgovini in ga naročite domov. Že v naslednjih dneh se boste lahko z njim sladkali in se odžejali doma ali na počitnicah. Kupite pa ekološkega, pridelanega na slovenskih kmetijah, ki so nadzorovane in boste imeli garancijo, da jabolka niso onesnažena ali preveč zastrupljena zaradi strupov, s katerimi se dejansko jabolka škropijo, da jih obdržijo. Domača jabolka niso lepa, so pa izjemno zdrava.

Kako se pridobiva jabolčni sok?

Jabolčni sok se pridobiva zelo preprosto in sicer s pomočjo stiskalnice, v katero se položijo zrela jabolka. Ta stiskalnica stisne iz jabolka ven jabolčno vodo, ki je jabolčni sok. Sok iz jabolk stiskajo sproti, drugače mu je treba dodajati konzervanse ali sladkor, da ne fermentira, zato kupujte sveže stisnjenega in shranjenega na naraven način.

jabolčni sok
Kakovosten sok pridobijo tako, da poskrbijo za nežno stiskanje jabolk, zato jim ni treba dodajati citronske kisline, aditivov in konzervansov ali pa kakršnih koli ojačevalcev okusa, ker to res ni potrebno. Jabolko, naravno pridelano, previdno pobrano in pregledano, da je zdravo, diši že na daleč in če ga imate v kleti, bo dišala celotna klet, kot tudi sok iz jabolk. Tako ga prepoznate, da je res naraven. Preden jabolka stisnejo, jih operejo, obrežejo in pregledajo, da so res brezhibna. Za eno steklenico soka potrebujejo 2 kg jabolk.

Inovativni dodatki v soku jabolk

Ni treba piti samo 100 % naravni jabolčni sok, ker so na kmetiji izumili še razne inovativne dodatke za ta sok, ki so namenjeni temu, da bo vaša prebava še toliko boljša, kot če pijete le sok jabolk. Na primer, lahko dodajo aronijo in iz jabolčnega soka in nastane čudovit napitek, ki je zdravilen in osvežujoč. Po tem soku boste imeli enkratno prebavo.
Če mu dodajo še ingver, nastane moten sok, ki je izjemno koristen za vaše telo. Ingver krepi vaš imunski sistem in vas varuje pred virusi ter bacili, saj razkužuje vaša usta, grlo, želodec in prebavni trakt. Skupaj pa dajeta zanimiv rahlo pikanten okus, ki osvežuje poleti in greje pozimi.
Takoj, ko jabolka stisnejo nastane jabolčnik, ki vsebuje tudi grobe delce jabolk. Tak sok obstoji največ dva tedna. Zato ga najprej precedijo in jabolčni sok vedno potem še pasterizirajo, zato je varen pred bakterijami in drugimi organizmi in šele nato ga stekleničijo in na steklenice nalepijo etikete, ki vam povedo, s katere kmetije sok prihaja in kakšne vrste je. Takšen sok bo uporaben še kar nekaj časa in bo ostal tak, kot so ga poslali s kmetije tudi pri vas doma, je pa dobro, da ga imate na temnem in hladnem prostoru. Ko ga odpete, pa je dobro, še posebej poleti, da ga hranite v hladilniku. Iz izkušenj pa vemo, da je ena steklenica soka s kmetije iz jabolk kar premalo, če vas je več in hitro najde odjemalce, ki ga spijejo v enem dnevu. En kozarec soka iz jabolk vam bo dvignil imunski sistem in vas odžejal, pa še nahranil z vitamini. Privoščite si ga že danes.