Izdelava spletnih strani

Sodobna izdelava spletnih strani po modnih smernicah

Imate željo odpreti spletno trgovino, vendar za to nimate priučenega znanja in bi potrebovali pomoč? Na voljo imate številne ponudnike, ki jim je izdelava spletnih strani pisana na kožo. Pobrskajte po spletu in zase poiščite najboljše.

Vsak, ki je lastnik spletne strani, se želi svoji ciljni publiki predstaviti v najboljši možni luči s hitro, urejeno in funkcionalno spletno stranjo. Zato stremite k temu, da bo njena izdelava točno takšna: pregledna, vizualno privlačna, hitra ter ob enem enostavna za uporabo.

Izdelava spletnih strani in njihove glavne značilnosti

Ob sami izdelavi je treba poskrbeti, da bosta stran ali trgovina vsebovali vse, kar je potrebno, da bosta želi nujno potrebne uspehe na spletu.
Pa si poglejmo, katere točke vse so pomembne:

 1. ODZIVEN IN MODEREN DIZJAN
  Pomeni privlačen in funkcionalen videz, ki zagotovi, da se bo uporabnik na mestu zadržal in mu ne bo treba obiskati konkurenčne strani. Pripravi se dizajn po meri, prilagojen vašim ciljem in željam, seveda primeren za vašo ponudbo, ter v stilu s celostno grafično podobo. In kar je najpomembnejše, da se bo stran prilagajala na vse naprave, ki jih današnji potrošniki uporabljajo.
 2. UREJENA ON SITE OPTIMIZACIJA
  Ena izmed pomembnih strategij, s katero bo izdelava spletnih strani zasijala in dosegla ciljano publiko, je ravno SE optimizacija. Zato, da bodo želeni uporabniki kdaj stopili na vašo spletno stran, mora le-ta biti dobro optimizirana. Kaj pa to pomeni? Da vsak segment vsebuje svojo ključno besedo, ki bi jo uporabnik vpisal v brskalnik. Vedite, da vas bo dobra on site optimizacija ponesla med TOP zadetke.
 3. HITRO ODPIRANJE SPLETNIH STRANI
  Hitrost je ključnega pomena, zato je ključno, da se spletna stan naloži v manj kot 3 sekundah, saj lahko v nasprotnem primeru začnete izgubljati dragocen promet. Moderna, nova in funkcionalna stran mora biti tudi hitra.
 4. VISOKE STOPNJE KONVERZIJ
  V primeru, če stran ni dobro izdelana, žal ne more ustvariti visoke stopnje konverzije, kot je tega sposobna moderna in funkcionalna stran. In če ne ustvarja neke stopnje konverzije, pomeni, da ne služi svojemu namenu. Zato je zelo pomembno, da je izdelana, kot mora biti, saj boste preko nje tako lahko prodali več.

Izdelava spletnih strani in paketi

Preden se začne izdelava spletnih strani, si izberete paket, ki bi najbolj ustrezal vašim potrebam, željam in končnemu cilju. Po večini so ti paketi razdeljeni na 3 izbire, poglejmo si, katere:

 • Paket 1 – osnovni
  Vsebuje registracijo domene, spletno gostovanje, kreiranje domenskih mailov, piškotki, namestitev Google Analytics ter 3- 5 podstrani. Okvirna cena tega je od 400 do 500 €.
 • Paket 2 – srednji
  Vsebuje vse to, kar ponuja paket 1, le da ima dodanih že 5 podstrani, vse skupaj imate na voljo torej od 10 do 12 podstrani + stran se poveže s socialnimi omrežji, dodajo se kontaktni obrazci ter splošni pogoji uporabe. Okvirna cena od 800 € do 900 €.
 • Paket 3 – napreden
  Spletka obeh zgornjih, s tem, da imate tukaj na voljo neomejeno število podstrani z vključeno on site optimizacijo ter analizo ključnih besed, ki se prilagodi glede na vašo spletno stran. Tak paket se začne pri ceni 1200 € tja do 1500 €.

Cena in čas izdelave

Ker je to živ projekt, kateri se lahko prilagaja vašim željam, je cenovno in časovno zelo odvisno od zahtevnosti samega projekta, potrebnih dodatnih elementov ter seveda tudi od tega, kdaj je določen oz. zahtevan konec izdelave.

V osnovi se cene gibljejo nekje med 800 € in vse tja do 2000 €. Seveda pa so tudi primeri, kjer boste za izdelavo dali bistveno nižjo ali višjo ceno. Najlažje je, da poskusite izbranim ponudnikom poslati povpraševanja in se nato odločiti za primernega.

Na vprašanje, koliko časa traja izdelava spletnih strani ali trgovin, vam ne moremo točno odgovoriti, saj je za to povezanih več dejavnikov. Zagotovo pa se bo vsak ponudnik potrudil, vam izdelati želeno v najkrajšem možnem času, saj se zavedajo, da je v današnjem času za uspeh na spletu pomembna hitrost, fleksibilnost ter prilagodljivost.