Hydrafacial

Hydrafacial je učinkovita terapija za zagotavljanje sijočega videza kože

Koža je največji človeški organ, obenem je tudi najbolj izpostavljena vplivu najrazličnejših zunanjih dejavnikov, ki na njej pustijo sledi. Slednje so lahko na obrazu še kako opazne, zato tukaj na pomoč pristopijo različni tretmaji, kot je hydrafacial, ki nepravilnosti kože nekoliko ublaži. Tovrstni tretma oziroma terapija sodi v neinvazivno vrsto nege kože, gre pa za napredno terapijo, katere rezultati so hitro opazni. Če si želite tudi sami zagotoviti učinkovito nego kože, ki prinaša opazno mladostnejši videz kože, pa se odpravite na priloženo povezavo in si zagotovite svoj termin pri izkušenih strokovnjakih na tem področju.

Koža je izpostavljena mnogim vplivom

Naš največji organ je torej koža, ta pa je obenem izpostavljena mnogim vplivom, ki so lahko tudi negativni. Na videz kože vplivajo notranji dejavniki in tudi zunanji, oboji pa so lahko precej škodljivi za kožo. Vsekakor pa na videz in kakovost kože vpliva tudi naraven proces staranja. Tako se na koži precej hitro pojavijo najrazličnejše nepravilnosti, kot so nečistoče, povečane pore, hiperpigmentacija, površinske gube, akne, in suha koža. Kot odgovor na tovrstne nepravilnosti, pa se izvajajo najrazličnejše terapije, kamor sodi tudi hydrafacial, ki blažijo ali pa odstranjujejo najrazličnejše nepravilnosti kože.

Kaj je hydrafacial terapija?

Na strnjen način bi lahko hydrafacial terapijo opisali kot globinsko čiščenje in nega kože. Natančneje pa gre za napredno in neinvazivno nego kože, katere cilj, in nenazadnje tudi rezultat, je doseganje sijočega in mladostnejšega videza kože. Cilj se dosega s pomočjo patentirane vakuumske tehnologije, ki omogoča čiščenje, eksfoliacijo in vlaženje kože. Tako se na površini kože ustvari vakuum, ki omogoča aktivnim učinkovinam, da prodrejo v globino kože. Hydrafacial terapija torej vključuje učinkovito odstranjevanje nečistoče, intenziven piling, vlaženje kože in globinsko hranjenje kože. Gre za celosten postopek, ki blaži nepravilnosti kože, katere nastanejo zaradi staranja ter vpliva različnih notranjih in okoljskih dejavnikov.

Kdo je primeren kandidat za terapijo?

Za izvajanje hydrafacial terapije so primerni vsi, ki se soočajo s poškodbami kože zaradi vpliva sonca (npr. hiperpigmentacija in neenakomeren ten kože) in vsi, ki imajo moteče drobne ali globoke gube na obrazu. Prav tako so za izvajanje terapije primerni vsi tisti, ki imajo suho kožo ali opažajo zmanjšano elastičnost in napetost kože. Omenjena terapija pa je primerna tudi za tiste, ki imajo mastno ali aknasto kožo in imajo zamašene ali razširjene pore. Gre torej za širok nabor primernih kandidatov, saj se nepravilnosti kože pojavljajo pri mnogih ljudeh, zaradi najrazličnejših dejavnikov, ki lahko negativno vplivajo na videz kože.

Hydrafacial

Kako poteka hydrafacial terapija?

Srečanje se začne z uvodno oceno potreb kože, ki jo izvede strokovno osebje na kliniki. Temu sledi priprava individualnega programa, ki je namenjen blaženju nepravilnosti kože. Na priloženi povezavi boste našli tri različne hydrafacial terapije, ki se medsebojno nekoliko razlikujejo po vsebini in poteku. Osnovna razlika med terapijami je v fazah, ki jih posamezna terapija vključuje. Praviloma je v začetku vsake terapije čiščenje s pomočjo mešanice različnih kislin, ki s kože odstrani odmrle celice, sebum in odvečne maščobe. Temu sledijo eksfoliacija, mehčanje kože in priprava na globinsko čiščenje. Za tem je globinsko čiščenje, ki omogoča odstranjevanje nečistoč in hkratno prodiranje aktivnih učinkovin v globino kože. Po globinskem čiščenju pa praviloma nastopita še ekstrakcija in intenzivna hidratacija. Glede na izbiro terapije, lahko ta traja od 30 do 60 minut.

Kaj se priporoča po terapiji?

Ker gre za neinvaziven postopek, praktično ni okrevanja po zaključeni terapiji. Po opravljeni terapiji se lahko počne praktično vsako vsakdanje opravilo, prav tako pa se lahko liči že neposredno po terapiji. Zaradi takojšnjega učinka terapije in praktično nikakršnega okrevanja, se mnogi odločajo za opravljanje terapije pred pomembnimi dogodki, na katerih jim je videz kože pomemben. Takoj po terapiji je koža namreč sijoča, navlažena in nahranjena, pore so manjše, tonus je izboljšan, ten pa je bolj enakomeren. Neposredno po hydrafacial terapiji je priporočljivo zgolj to, da se uporablja SPF krema z visokim zaščitnim faktorjem.

Kdaj so vidni rezultati hydrafacial terapije?

Ena izmed mnogih prednosti terapije je ta, da so rezultati vidni že takoj po opravljeni terapiji. Neposredno po opravljeni terapiji je koža sijoča, nahranjena in mladostniškega videza. Omenjeni učinki trajajo približno 5 do 7 dni, za zagotavljanje trajnejšega rezultata, pa je potrebno terapije redno ponavljati. Tako se v začetku priporoča opravljanje 5 do 6 terapij v razmikih od 1 do 2 tednov, saj se v tem času znatno izboljša napetost kože, površinske gube se zmanjšajo, nečistoče in pore pa se očistijo. Po uvodnih strnjenih terapijah pa se za dolgotrajnejši učinek terapije ponavljajo na vsake 4 do 6 tednov. Ž

Ima hydrafacial terapija kakšne stranske učinke?

Hydrafacial terapija sodi med izredno varne postopke, ki praktično nima neželenih učinkov. Gre za varen, neinvaziven in napreden postopek, ki je primeren za vse tipe kože in praktično nima stranskih učinkov. Po terapijah se lahko včasih pojavita zgolj rahla pordelost in občutljivost kože. Tako pordelost kot tudi občutljivost, pa izzvenita v izjemno kratkem času, najpogosteje že pred odhodom iz klinike. Večjih stranskih učinkov torej ni, rezultati pa so vidni že takoj, kar dodatno osvetljuje dejstvo, da gre za učinkovit in varen postopek.