gumi tepihi

Kako vam gumi tepihi olajšajo življenje

Gumi tepihi so slovenski izum in so izjemno uporabni za vaš avto, saj so gumi tepihi kvalitetni, lepi in zadržijo umazanijo ter tekočino na mestu, kjer se je razlilo. Narejeni so po meri vašega vozila in se mu povsem prilegajo, zato so zelo učinkoviti in vaše vozilo ne bo nikoli umazano ali mokro ter blatno. Če imate otroke, je to res idealna rešitev za vaše vozilo, da ga zaščitite, saj otroku vedno kaj pade po tleh, od sladoleda, čokolade do sokov, kar je izjemno težko očistiti, če se sploh da in ne ostane na svetli tekstilni površini madež za vedno. Preprečite to in bodite svobodi pri uporabi vašega vozila.

gumi tepihi
Za katera vozila so gumi tepihi primerni?

Gumi tepihi so primerni prav za vsa vozila, kot so osebni avtomobili in tudi kombiji ter tovorna vozila ali delovna vozila. Ta vozila so namreč izpostavljena blatu, naravnemu terenu, umazaniji, pogostem razlitju tekočin in olj ter razsutju tovora, med drugim sta lahko tudi sladkor ali pa moka na primer.
Vsi gumi tepihi so izdelani natančno po merah vašega vozila. Tepihe imate lahko spredaj in zadaj pred zadnjimi sedeži. Seveda imate lahko tako zaščito tudi za prtljažnik, če jo potrebujete, ker se tam tudi kaj zelo hitro razlije. Najbolj nerodno je to, da so ponavadi tla ali prtljažnik v vozilih tekstilni in če jih čistite pogosto s čistili, se lahko obrabijo, zmuckajo, strgajo in postanejo zelo grdi ter polni madežev. Če boste tako vozilo prodali, bo zgubilo na vrednosti.

Zakaj imeti gumijaste tepihe?

Kakovostni gumi tepihi so izdelani iz najbolj kakovostne in prožne gume, ki vsebuje tudi kavčuk in nikoli ne spoka, saj je izjemno upogljiva. Njena debelina je zadostna da se ne obrabi in se nikoli ne natrga. Ima izjemno visok rob, ki se povsem prilega robovom vozila, da vas nikoli ne ovira in hkrati zadrži do nekaj litrov vode v sebi brez, da bi se razlila.
Če se razlitje ali razsutje zgodi med vožnjo, lahko nadaljujete z njo neovirano. Niti čevljev ne boste imeli umazanih, saj ima takšen tepih tudi kanale, ki so visoki in držijo vaše noge stran od umazanije. Zaradi teh kanalov, ki so med seboj ločeni s prekati, se tudi tekočina ali razsuti tovor ne pretakata naprej in ostaneta na mestu, saj jih gumi tepihi zadržijo in lokalizirajo.
Ti tepihi so izjemno praktični tudi za čiščenje. To je eden bistvenih razlogov za nakup, saj vam prihranijo čas in živce ter denar.

Kako očistiti gumijasti tepih?

Ko se Gumijasti tepih umaže, ni problema. Zelo enostavno ga boste vzeli iz vozila tako, da ga boste odpeli. Na dno vozila je namreč pripet z gumbi, ki jih zapnete za tla. Izven vozila je tepih potem lahko oprati na tleh ali na kakšni drugi površini, če vam je tako lažje. Tudi držite ga lahko z eno roko in z drugo vanj brizgate vodo pod pritiskom. Gumi tepihi se namreč najlažje operejo pod pritiskom. Lahko uporabite tudi čistila, saj na njih niso občutljivi.
Če nimate pri roki ničesar, kar bi opralo tepihe pod pritiskom, se lahko zapeljete do prve pralnice za avtomobile, kjer to imajo in vam jih kar oni očistijo brez težav. To bodo storili v nekaj minutah. Tudi vi jih boste oprali tako hitro tudi, če so zasušeni. Če so mastni, pa uporabite čistila za maščobo, lahko so navadna gospodinjska čistila za posodo.
Gumi tepihi se izjemno hitro posušijo. Lahko jih operete ali pustite na zraku, lahko pa jih takoj daste v vozilo, pa se bodo tam posušili, če se vam mudi. To je njihova izjemna prednost pred tekstilnimi tepihi, ki porabijo nekaj ur, da so povsem mokri, pa še vlaga in plesen se pod njimi nabereta. Gumijasti tepihi so na vse to odporni. V vozilo jih daste enostavno tako, da jih položitev vanj in priprete z gumbi, kot bi zapeli jakno ali čevelj.
Ker so ti tepihi tako uporabni in inovativni ter tudi cenovno ugodni, vas bodo rešili marsikatere nadloge in vaše vozilo bo čisto ter higiensko.