gorsko električno kolo

Gorsko električno kolo: Nova doba adrenalinskega kolesarjenja

V današnjem hitrem tempu življenja, številni ljudje nenehno iščejo nova doživetja, ki bi jim ponudila sprostitev v naravi, zabavo in odklop od napornega vsakdanjika. In eno izmed takšnih doživetij je zagotovo tudi gorsko kolesarjenje po divjih in zahtevnih terenih, ki je postalo v zadnjem času čedalje bolj priljubljeno. Običajnemu kolesarjenju namreč doda popolnoma nove dimenzije in je prava izbira za vse, ki obožujejo adrenalinska doživetja. Da pa bo gorsko kolesarjenje še bolj zanimivo in primerno za vse, se je zdaj na trgu pojavilo še revolucionarno gorsko električno kolo, ki kolesarjem omogoča, da osvajajo vrhove, ki so bili nekoč nedosegljivi.

V tem članku bomo raziskali, kakšne vrste gorskih električnih koles so na voljo, kako ta preoblikujejo doživetje gorskega kolesarjenja ter kje dobiti gorsko električno kolo po dostopni ceni.

Katere prednosti ponuja gorsko električno kolo?

Električna kolesa so v zadnjih letih popolnoma v razcvetu. Za razliko od običajnih koles, kolesarjem s pomočjo baterije pomagajo pri premagovanju daljših razdalj in olajšajo fizične napore med vožnjo. Hkrati pa so prijazna do okolja in promovirajo zdrav način življenja. Ko govorimo o gorskih električnih kolesih, pa so vsem zgoraj naštetim lastnostim dodane še številne ostale prednosti.

Med njimi je zagotovo ta, da ima gorsko električno kolo običajno močnejši elektromotor in večji navor. To kolesarju omogoča boljše premagovanje strmih vzponov in zahtevnejših terenov. Kot so na primer gozdne in makadamske poti. Poleg tega pa je gorskemu električnemu kolesu vgrajena še bolj vzdržljiva baterija, ki ima večjo kapaciteto in posledično omogoča boljši doseg oziroma daljše vožnje.

To pa še ni vse. Gorsko električno kolo se poleg vzdržljive baterije, močnega motorja in daljšega dosega, ponaša tudi z izredno trpežno konstrukcijo. Zasnovano je namreč z robustnim okvirjem in kvalitetnim vzmetenjem. Zaradi česar je odporno na udarce in omogoča boljši nadzor med vožnjo. Poleg tega je gorsko električno kolo od običajnega električnega kolesa tudi bolj stabilno in okretno. Vgrajeno ima namreč posebno geometrijo, ki se prilagodi zahtevnim pogojem vožnje v gorah. Hkrati pa ima dodane še hidravlične zavore in širše gume, kar omogoča, da je vožnja po vseh terenih izredno udobna in varna.

gorsko električno kolo

Kakšne vrste gorskih električnih koles so na voljo?

Gorsko električno kolo je torej kot nekakšna nova doba električnega kolesarjenja. Ponuja vse kar potrebujejo pravi adrenalinski kolesarji. Vendarle pa tudi v segmentu gorskih električnih koles obstaja več različnih vrst koles, ki se razlikujejo v določenih lastnostih.

In sicer na voljo je prednjevzmeteno in polnovzmeteno gorsko električno kolo. Prednjevzmeteno je nekoliko lažje in je lahko bolj učinkovito za vzpenjanje. Je pa bolj primerno za manj zahtevne terene, saj ima samo prednje vzmetenje. Polnovzmeteno pa je veliko težje in robustno, ampak primerno tudi za najzahtevnejše gorske terene in tehnično težje spuste. Ima namreč tako sprednje kot zadnje vzmetenje in se prilagodi vsem terenom.

Katero električno kolo izbrati je odvisno predvsem od osebnih preferenc, izkušenj kolesarja, vrste terena, po katerem se namerava voziti, in želenega sloga kolesarjenja. Da bo vaša izbira lažja, pa se lahko obrnete tudi na podjetje Robeta, kjer imajo na voljo raznovrstna gorska električna kolesa po dostopnih cenah in vam bodo znali ustrezno svetovati.

gorsko električno kolo