Garažna vrata

Garažna vrata po meri vašega doma

Garažna vrata, ki so v svojem popolnem videzu locirana nekje v bližini vhodnih vrat, so zaradi svoje funkcionalnosti in morebitnega skladanja z okni in vhodnimi vrati ena od pomembnih zunanjih vizualnih elementov vašega doma. Če boste izbrali garažna vrata novih razsežnosti, boste ne samo vi, vendar prav tako vaši sosedje in obiskovalci, zagotovo takoj opazili razliko.

Zato, da izberete čisto takšna po vaši izbiri in po meri vašega doma, pa je dobro, da poznate nekatere prednosti in možnosti vgradenj, ki vam poenostavijo uporabo in vam nudijo varnost.

Izbira ter prednosti, ki jih prinašajo garažna vrata

Kadar greste v trgovino ali prodajalno in zagledate izdelek, ki vam je všeč, zagotovo še preverite, ali obstaja kakšen drug model, barva in funkcije, je tako? Enako se zgodi ob nakupu in izbiri za garažna vrata. Ta se morajo skladati z okolico in zunanjostjo vaše hiše ali poslovnega objekta, saj tako ustvarijo harmonijo in privlačen videz, ki se sklada.

Da pa resnično izberete tista prava, pa je dobro poznati prednosti, ki jih ponujajo. Na voljo so:

 • Pestra izbira atraktivnih barv in vzorcev,
 • Različne vrste zasteklitve,
 • Tehnološko zasnovana izolacija, stabilnost ter varnost,
 • 10-letna garancija na dodatne dele, kot so vzmeti in drugo,
 • Tehnološko razvite zaprte vzmeti.

Zraven tega se lahko pohvalijo z enostavno montažo, kakovostno dovršenimi zaključenimi robovi, ki zagotavljajo maksimalno tesnjenje, Nemško natančnost ter visoko kakovost. Odlikujejo jih tudi izredno tih tek ter motorni pogon, ki velja za pojem odličnosti.

Priljubljene vrste za garažna vrata

Zanimiva izbira različnih vrst bo vaša garažna vrata povzdignila iz povprečja. S tem ko boste lahko sami sestavili sebi ljuba vrata, se bo tudi videz vaše hiše popolnoma spremenil. Na voljo imate namreč številne videze in površine, ki si jih lahko ogledate v živo ali pa si jih sestavite kar preko spleta. Na voljo namreč:

 1. Različne površine, od rustikalnih do moderno elegantnih (gladka, strucco, otip lesa ali mikroprofilirana),
 2. Možnost lesenih dekorjev (od temnega do svetlo-zlatega hrasta)
 3. Čudovito barvno paleto, ki bo zagotovo prevzela vaš okus (številne priljubljene barvne kombinacije po ugodnih cenah),
 4. Reprezentativni videzi, ki jih lahko po želji prilagajate (na voljo v obliki kasete, brez ali s številnimi utori).

V zadnjih 20 letih so najvišje na trgu ravno dvižna garažna vrata, ki glede na svoje funkcionalnosti podirajo rekorde. Zaradi tega, ker so prostorsko uravnotežena in izredno funkcionalna, nudijo veliko več prostora, ki ga lahko enostavno izkoristite za hrambo različnih stvari in pripomočkov.

Tudi grajena so veliko bolje in varno zaradi svojih vzmeti, ki so pri novih vratih skrita oz. zaprta. To namreč prepreči poškodbe vas, avtomobila in garaže. Zaprte so pa prav tako zato, da jih zaščitimo pred umazanijo, prahom, vlago, ter jim s tem povečamo življenjsko dobo in uporabnost.

Varnost in izolacija

Novodobna garažna vrata imajo odlično urejeno tesnjenje, kar vam omogoča, da je ob kateremkoli letnem času poskrbljeno za primerno klimo prostora. Nameščene imajo namreč 5 točkovno tesnjenje:

 • Na vsaki strani,
 • Tesnilo preklade,
 • Talno tesnilo ter vmesna tesnila.

Vsa tesnila so zasnovana varnostno, tako da se ne more zgoditi, da bi si ob zapiranju ali odpiranju kjerkoli stisnili prste, roko ali nogo. Prav tako imajo vgrajene senzorje, in se ob premikanju skozi vrata, ustavijo. Garažna vrata so tudi TUV-testirana, kar pomeni, da so ta, brez zasteklitve in brez vrat za osebni prehod, odlična protivlomna zaščita.

Ob vgradnji oz. montaži takšnih vrat boste torej varni tudi pred nepridipravi. Z raznimi inovativnimi pristopi, varnostjo in popolnim videzom, boste prekašali še sosedova, popolno oblikovana garažna vrata. Stopite v akcijo in si kar preko spleta, iz udobja svojega doma, izrišite želen videz, material in tehnološko popolnost, ki vam bo služila tudi dolgih 10 let in več.