fizioterapija

Fizioterapija na domu je najbolj uspešna, preverite zakaj

Fizioterapija je uradna veda, ki jo priznava medicina, zato so terapije z izkušenim fizioterapevtom, ki je usposobljen in izurjen, izjemno uspešne. Kakovostna fizioterapija odpravlja bolečine v telesu, pomaga pri ravnovesju, boleznih, da se bolnik postavi na noge in spet se giblje ter hodi, kot se je prej, ker se celice spomnijo, kako to mora biti. To se lahko zgodi na premer po hudi poškodbi ali kapi, infarktu in podobno. Pomaga se lahko tudi pri lažjih težavah, ali multipla sklerozi in osteoporozi ter revmatičnih boleznih.

fizioterapija

Učinkovita fizioterapija na domu je rešitev za mnoge

Fizioterapija na domu je dokazano izjemno učinkovita iz treh razlogov.

  1. Prvi je ta, da se pacient počuti udobno v svojem okolju in rajši sodeluje, kar še posebej velja za starejše osebe, ki so večinoma pacienti, ki potrebujejo to terapijo.
  2. Drugi razlog je, da pacient ni pod stresom zaradi potovanja do bolnišnice oziroma terapevta. To je lahko za nekatere velik podvig, ker niso pokretni, imajo bolečine in so morda sami ali sorodniki nimajo časa zanje. Če pride terapevt do njih, ne bodo obremenjevali domačih, zaradi česar se počutijo bolje, bolj samozavestno in sproščeno.
  3. Tretji razlog je, da pacient ni izpostavljen dodatnim obremenitvam ali okužbam zunaj svojega stanovanja, ki bi mu v teh slabih časih lahko škodovale.

Kako poteka fizioterapija na domu?

Fizioterapija na domu poteka tako, da najprej fizioterapevt pregleda pacienta, kar stori brezplačno in brez obveznosti. Pregled je namenjen temu, da postavi diagnozo, v kakšnem stanju je pacient. Na podlagi tega lahko naredi nato načrt zdravljenja in terapije ter vaj. Pove vam, koliko časa bi terapija trajala in koliko bo uspešna. Večinoma so terapije uspešne kar v 97 % primerih, kar je izjemno veliko in največ Sloveniji.

Na podlagi vseh teh podatkov se odločite, ali je fizioterapija pravilna rešitev za vaš primer. Vsekakor bo delovala in pomagala ne glede na vaše stanje. Fizioterapevt je tako usposobljen, da vam bo pomagal tako, da ne bo še večje škode na vašem telesu, ker ve, kaj mora storiti in česa ne, da se ne bi zgodilo, da se nekaj izboljša in se druga zadeva poslabša.

Ko se odločite za terapijo, bo fizioterapevt redno prišel in vam pomagal ali vašim sorodnikom do tega, da začnete delati vaje pravilno. Če jih boste delali redno in vestno ter dosledno, bo pomagalo in bolečine bodo izginile ter vaše telo se bo začelo gibati in popravljati. Samo spomniti se mora, kako je bilo, ko ste se še gibali in dobiti morate nazaj mišice.

Kaj pa, če ne želite, da vas fizioterapevt obiskuje?

S pomočjo sodobne tehnologije se fizioterapija lahko izvaja tudi na daljavo. Taka terapija se naredi takrat, ko gre za bolezen, izolacijo sli pa pacient ne želi, da bi prišel v stik s fizioterapevtom. Zato se priklopita na internet in se preko ekrana vidita. Tako pacient ponavlja vaje za terapevtom, kar vidi na ekranu, terapevt pa mu z glasom tudi pomaga, da dela vaje sam in da je pri tem motiviran.

Tudi takšna fizioterapija je izjemno uspešna in učinkovita. Izkoristite vse te možnosti in brezplačen začetni pregled. Vaše življenje se bo bistveno izboljšalo. Kakovost življenja, ki ste jo prej imeli, se bo vrnila nazaj v vaše življenje. To je dejansko neprecenljivo in dragoceno, kar veste samo vi, ki trpite bolečine, demenco, se ne morete gibati in obiskati najljubše prijatelje ali sami opraviti samostojno vsakdanja opravila.

Da bi se to nehalo, je ta terapija učinkovita in usmerjena prav v to, pa ni pomembno, za katero bolezen gre. Zato je pomembno, da se naročite na brezplačen pregled čim prej in ugotovite, kaj se še da narediti glede vašega zdravja in stanja. Nikar ne glejte na denar, za zdravje se dejansko vsak evro splača investirati.