Fizioterapija Maribor je prava rešitev za okrevanje po poškodbi ali operaciji

Fizioterapija Maribor je v Medicinsko Alternativnem centru Sanus Statera, kjer pod strokovnim vodstvom, fizioterapevta in fiziaterja, izvajajo fizioterapije. S pomočjo fizioterapije vzpostavljajo, vzdržujejo in krepijo zdravje ter funkcionalnost gibalnega sistema klientov, ki prihajajo k njim na terapije. Zagotovo ste že slišali, da je fizioterapija izjemno pomembna pri različnih rehabilitacijah, tega se v Medicinsko Alternativnem centru Sanus Statera še kako zavedajo, saj v strokovno delo rehabilitacije in diagnostike vključujejo tudi fiziaterja, ki vsem klientom nudi pogovor in svetovanje, da s skupnimi močmi najdete najboljši način in rešitev za vašo rehabilitacijo

Komu je namenjena fizioterapija Maribor?
Zagotovo vam je že zdravnik povedal, da je fizioterapija izjemno pomembna pri procesu zdravljenja in rehabilitaciji različnih poškodb od lažjih do hujših, po operacijah in ostalih večjih posegih. Fizioterapija Maribor s svojo učinkovitostjo ohranja in obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, preprečuje kontrakture mišic, poleg vsega naštetega pa povečuje tudi preskrbo mišic s krvjo, posledično tudi s kisikom, zmanjšuje edeme in lajša bolečine v mišicah in sklepih. Fizioterapija je namenjena tako rekoč vsem, ki so se poškodovali, so po operaciji ali katerem drugem posegu, da se čim hitreje rehabilitirajo. Pacienti, ki obiskujejo fizioterapijo po poškodbah in operacijah, poročajo o izjemnih učinkih na organizem in da pospešuje okrevanje veliko bolj kot samo počitek. Fizioterapija je najprimernejši način zdravljenja in rehabilitacije, saj s svojimi pozitivnimi učinki bistveno zmanjšuje bolečine pacientom in jim tudi na ta način lajša rehabilitacijo in samo zdravljenje. Zdaj tudi Maribor ponuja odličen center, kjer vam je na voljo vrhunska fizioterapija in še mnogo več. Kot že rečeno, vam bo fiziater predpisal terapijo, potem pa boste s pomočjo izkušenega fizioterapevta vaje in terapijo izvajali na pravilen način, varno in učinkovito.

Fizioterapija Maribor uporablja tudi visoko intenziven laser za še boljše rezultate
V Alternativno medicinskem centru Sanus Statera – Fizioterapija Maribor uporabljajo tudi visoko intenziven laser, ki omogoča hitrejše in veliko bolj učinkovito zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij tkiv. Terapija s pomočjo laserja izkorišča pozitivne fototermične, fotokemični ter fotomehanske učinke laserja in tako zelo blagodejno vpliva na zdravljenje tkiv. Za povečanje učinkov pa uporabljajo še Shockwave, ki z globinskimi udarnimi valovi še okrepi in poveča učinek laserja. Fotokemični učinek laserja pospeši prepustnost celic tkiva in posledično celične encimske procese, vse to pa pripomore k hitrejšemu obnavljanju tkivne poškodbe. Fotomehanski učinek laserja so biostimulativni valovi tlaka v globokem tkivu, kar zavira prevajanje bolečine po živčnih vlaknih in sproža začetek izločanja endogenih opioidov, ki zavirajo bolečine. Istočasno pa pospešijo tudi regeneracijo degenerativnih procesov v tkivu.

Individualen pristop – fizioterapija Maribor
Fizioterapija je primerna oblika terapije za vse generacije, od najmlajših do najstarejših. V pomoč je lahko pri rehabilitaciji različnih poškodb, po operativnih posegih, dolgotrajnih boleznih ter tudi pri težavah, ki se pojavijo z gibanjem v starosti. Izkušeni diplomirani fizioterapevti se skupaj s fiziatri posvetujejo in vam predlagajo ter pripravijo najboljšo rešitev za vaše zdravje in okrevanje. Delo profesionalnega fizioterapevta temelji na individualnem pristopu k terapiji. Fizioterapevt se posveti vašim težavam in glede na vrsto poškodbe in vaš življenjski slog, se loti terapije in vam lajša bolečine in težave. Fizioterapija Maribor vam lahko pomaga, a le, če jih pokličete in se naročite na pregled. Le tako se boste znebili bolečin v sklepih, mišicah, težav z gibanjem in s slabo voljo, ker vam samo počitek, ne pomaga. Naj se vaša učinkovita rehabilitacija začne s klicem v Alternativni medicinski center Sanus Statera – Fizioterapija Maribor. Pozabite na bolečine in obiščite fizioterapijo.