akacijev med

Akacijev med iz belih dišečih cvetov akacije

Iščete slovenski, kakovosten in zelo okusen akacijev med? Če ste pokimali, potem ste na pravem mestu, saj vam danes predstavljamo prav ta slasten pridelek čebel iz Medenega zaklada. V družinskem čebelarstvu Kapun iz Krajinskega parka Goričko z dolgoletno tradicijo pridelujejo akacijev med preverjene kakovosti. Njihove čebele ga pridno nabirajo na dišečih prekmurskih belih akacijevih cvetovih. Za to vrsto medu imajo pridobljen tudi certifikat Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar pomeni, da je bil pridelan na območju Slovenije in je preverjen pod strožjim nadzorom, kot med brez omenjene označbe. Akacijev med je precej drugačen od bol znanega cvetličnega ali gozdnega medu. Sicer pa je za akacijev med značilen prijeten sladek in lahkoten okus. Njegova barva se preliva od skoraj prozorne do vodeno rumene in je precej tekoč med, ki kristalizira zelo počasi. Med vsemi vrstami medu je prav akacijev najslajši, saj vsebuje več fruktoze kot glukoze.

Domači akacijev med družine Kapun je prejemnik srebrne medalje za vrhunsko kakovost na ocenjevanju medu z mednarodno udeležbo pod okriljem mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni v letošnjem letu. Glede na opis akacijevega medu bi lahko rekli, da je to posebna specialiteta narave, ki nam ga podari mati narava preko pridnih čebel.

akacijev med

Akacijev med, kdaj in kje vse ga lahko uporabljamo?
Zdaj že vemo, da lahko med uporabljamo za pripravo različnih jedi, kot dodatek čaju ob prehladih ali pa ga pojemo kar tako na žlico. Kako pa lahko prav zares uporabljamo akacijev med? kot vsak ostali med, ta med je nepogrešljiv za zajtrk, namazan na kruh z maslom ali pa kot dodatek ovseni ali ajdovi kaši. Lahko ga uporabimo tudi kot sladilo za čaj ali kavne napitke. Nepogrešljiv je tudi pri pripravi različnih sladic. Tisti največji sladokusci pa si ga privoščijo kar z žlico, saj je njegov okus zelo lahek, prijeten in predvsem slasten.

Akacijev med – cena
Verjetno vas zanima, kakšna je cena kozarca domačega, slovenskega, kakovostnega akacijevega medu? V trgovinah boste našli tovrstni med z zelo različnim cenovnim razponom, od zelo poceni do nekoliko višjih cen. A zavedajte se, da nizka cena ne more biti merilo za kakovosten akacijev med. Zato se medu, ki se prodaja po le nekaj evrov izogibajte in si raje privoščite kakovosten med, ki je bil proizveden v Sloveniji. Akacijev med v steklenem kozarcu 900g lahko na spletni strani Medeni zaklad naročite za le 13.90 € in v nekaj dneh ga dobite na želeni naslov.

Akacijev med – nakup
Bi želeli naročiti akacijev med kar preko spleta, nič lažjega. V spletni brskalnik vtipkajte spletno stran https://medenizaklad.si/ in v kategoriji čebelji pridelki boste med mnogimi različnimi izdelki našli tudi akacijev med. Izberete količino kozarcev medu, ki ga želite naročiti in potrdite izbor. Za tem sledi še vnos vaših podatkov, kamor vam bodo dostavili naročeni med. In v nekaj dneh vas bo dostavna služba razveselila s paketom. In že se boste lahko sladkali s kakovostnim, domačim, slovenskim medom – akacijev med. verjemite ne bo vam žal, če boste naročili akacijev med čebelarske družine Kapun iz Krajinskega parka Goriko.