Vrhunski rezkalni stroj za velike in male mojstre

Rezkalni stroj

SCM rezkalni stroj je opremljen z najnovejšo tehnologijo, ki vas lahko osupne, vam pohitri delo in prihrani stroške. Ti stroji znajo delati dve operaciji naenkrat, kar pomeni, da bo delo opravljeno dvakrat hitreje, kot do sedaj. Na tej povezavi pa najdete stroj rezkalni – ponudba za podjetja in male obrtnike. Rezkalni stroj serije NOVA, CLASS ter Linvincibile sta zelo kvalitetna. Njuna izdelave je robustna. Narejena sta tako, da s ta za uporabo med delo izjemno varna, saj imata več varnostnih sistemov, ki zagotavljajo, da so rezila za uporabo varna. Če pogledamo serijo rezkarjev Minimax, je namenjena manjšim delavnicam in je kar se cene tiče tudi precej bolj dostopna. Ker so tis stroji manjši, bodo tudi zavzeli manj prostora v delavnici, kar je ugodno za male obrtnike.

Kako je sestavljen rezkalni stroj?

Rezkalni stroj ima delovno mizo, ki je običajno narejena iz litega železa. Na nje pa ima zaščitno kapo. Vreteno se lahko nagiba. Ima tudi dober in učinkovit sistem, kjer so natančna vodila, ki so namenjena pomiku rezkalnega agregata, ki ga lahko tudi nastavljate. Če vzamemo pod drobnogled serijo rezkarjev Linvincibile, pa ta sodi med najboljše rezkalne stroje na trgu. Od drugih se razlikujejo po tem, da imajo veliko avtomatskih nastavitev vseh sedmih osi. Glavni motor pa je neposredno vezan na samo gred. Motor nima jermenskih prenosov, kar je velika prednost. To namreč pomeni dosti manj vzdrževanja, hkrati pa je energijsko manj potraten.

Rezkalni stroj

Najboljši rezkarji

Rezkalni stroj italijanskega proizvajalca SCM L’invincibile TI 7 je eden najbolj tehnološko naprednih rezkarjev na našem trgu. Če ste zahteven uporabnik, je ta stroj kot nalašč za vas. Ta stoj je izdelan izjemno robustno in je namenjen več ko osem urnemu delu na njem brez prestanka. Ta rezkar je izjemno enostaven za programiranje. Tudi, ko boste morali menjati eno operacijo z drugo, je to res enostavno in nezahtevno, kar vam bo olajšalo delo.
Ta rezkalni stroj ima močna vodila. Povezave pa ima narejene preko vijačnih vreten ter servo motorjev, zato da se predmet obdelave pomika natančno. Ima dokaj velik ekran na dotik za ukaze in programiranje. Utorna vretena lahko uporabite c HSD nastavku. Poleg pa boste dobili še voziček na kolesih, kamor se vretena shranijo in so vedno pri roki ali pa pospravljena. Dokupi pa se lahko tudi shranjevalnik vreten. Čip na vretenu omogoča enostavno programiranje ter shranjevanje nastavite in tudi ponovne nastavitve z repetiranjem. Motor je kakovosten in je nameščen direktno na gred. Ima več nastavitev hitrosti.

Nekateri rezkalni stroj lahko obdelujejo obdelovance tako, da izvajajo postopke hkrati zgoraj in spodaj, kar pomeni, da bo obdelovanec obdelan z obeh strani enako in enakomerno ali pa da se vsaka stran obdela nekoliko drugače. Za vsak stoj se posebej pozanimajte kaj zmore in nudi, ker so si kar različni po funkcijah in uporabi. Nekateri os namenjeni obdelavi ravnih površin in površin za lepljenje, druga pa za neravne površine kot so na primer noge stolov.

Po posvetu s prodajalcem vam bo veliko bolj jasno, kateri bi bil pravi, če ne poznate vseh njihovih modernih funkcij. Seveda se da stroje tudi preizkusiti. Vam ga tudi pripeljejo, namestijo in vzdržujejo.