Vsa prosta delovna mesta na enem mestu

Prosta delovna mesta

Kadar končamo svoje šolsko izobraževanje, izgubimo službo ali želimo drugačno vrsto kariere, se obrnemo na splet in razne zaposlitvene portale ter poskusimo poiskati najboljšo rešitev za svoj problem. Torej iskanje primerne službe za našo izobrazbo ali iskanje za prosta delovna mesta, ki jih nudijo različni delodajalci v Sloveniji ali tujini.

Najboljša in najbolj razširjena ponudba prostih delovnih mest vas čaka na enem mestu, in sicer na portalu za delodajalce in iskalce zaposlitev Deloglasnik.

Prosta delovna mesta

Iskanje za prosta delovna mesta še ni bilo lažje

Na portalu Deloglasnik boste enostavno našli vse profile poklicev z različnimi zahtevami glede izobrazbe, različnih pogojev dela ter lokacije. Med oglasi lahko brskate enostavno, varno in iz katerekoli naprave.

Na portalu za prosta delovna mesta pa niso objavljeni le zaposlitveni oglasi, vendar prav tako številni članki z nasveti za iskanje zaposlitve, menjavi službe, kako se pogajati za dvig plače, ter razni drugi nasveti za pomoč in ideje.

Prosta delovna mesta za vsakogar

Prosta delovna mesta boste našli za prav vsak profil, tako da vas ni treba biti strah, ali ste študent, želite le sezonsko delo, ali bi vam ugajalo delati honorarno, saj za vas to in še več ponuja portal.
Torej izbirate lahko od vrste dela za:

 • nedoločen čas;
 • določen čas;
 • študentsko delo;
 • praksa;
 • sezonsko delo;
 • honorarno delo;
 • javna dela;
 • partnerska sodelovanja.

Regijo dela, v kateri bi želeli delati:

 • celotna Slovenija;
 • razne regije od podravske do obale;
 • tujina.

Lahko določite kategorije oz. katero področje dela želite opravljati: npr. administracija, farmacija, turizem ipd.

Pod naprednim iskanjem lahko označite še veliko dodatnih nastavitev, prav tako svojo poklicno izobrazbo, saj bo portal tako lažje izbiral primerna delovna mesta za vas. Določite lahko prav tako želen jezik, vozniško dovoljenje ter napišete, kako stare oglase naj vam prikaže.

Kako se prijaviti na prosta delovna mesta?

Prijava na portalu Deloglasnik je zelo enostavna, saj od vas ne zahteva dolgega postopka. Za prijavo kot iskalec zaposlitve se na portalu enostavno registrirajte, izpolnite zahtevane pogoje, dodajte svoj življenjepis ter sestavite spremno pismo, ki ga boste dodali k prijavi, ko boste stopili v stik z delodajalcem. Dodate lahko prav tako kaj zanimivega o sebi, da boste izstopali iz povprečja vseh prijavljenih kandidatov in si povečali možnosti za zaposlitev.

Kot delodajalec se prav tako lahko registrirate na portal, izpolnite zahtevane pogoje in objavite svoje oglase o zaposlitvi, torej prosta delovna mesta, za katera iščete primerne kandidate. Kot delodajalec določite kategorije in vsebine, ki bi jih želeli objaviti na portalu, ter iskalcem zaposlitve ponudite varno in zanesljivo delovno mesto, v prijetnem delovnem okolju s prijazno ekipo sodelavcev.

Kako najti kariero in želeno delovno mesto?

Če ste že izkusili več vrst delovnih mest, verjetno že veste, katera vam odgovarjajo in katera ne. Če pa ste še v raziskovalni fazi, kjer še prav ne veste, katera kariera in prosta delovna mesta so za vas, pa vam svetujemo, da preizkusite čim več.

Veliko iskalcem pomaga, da se vprašajo, kaj radi počnejo v svojem življenju. Velikokrat se zgodi, da je njihov popolni poklic ravno hobi, ki ga opravljajo v popoldanskem času. Iz tega se vsekakor lahko razvije prijetna kariera, v kateri uživajo celo življenje.

Ne se ustrašiti, če svoje popolne kariere ne boste našli, saj je raziskava pokazala, da ogromno ljudi nikoli ne najde te »popolne« kariere. Nikakor se ne zazrite samo v eno perspektivo, ampak raziskujte prav tako okrog nje, saj se lahko hitro zgodi, da vam bo nova smer in novo odkritje veliko bolj pisana na kožo kot tista, za katero ste mislili, da je popolna.

Naredite si seznam osebnih prednosti, slabosti ter ambicij. Ta profil nato prilagodite določenim poklicem in začnite pošiljati vloge. Na ta način boste naredili največji efekt in stopili korak bližje svoji karierni poti.

Nikoli ni prepozno za menjavo službe ali življenjske smeri. Potrebna je le močna volja in želja po raziskovanju in osebni rasti.