Pergola

pergola-hisa

Moderni senčnik, oziroma pergola, je super tudi kot zaščita pred dežjem in vetrom.  Na primer hardtop pergola je prava inovacija. Je edina samočistilna pergola na trgu, prenaša tudi točo in prepušča bistveno več sonca, kot ostale pergole.

pergola
pergola

 

 

 

Vsaka pergola ima aluminijasti profil. Platno pergole je troslojno in odporno na velike temperaturne razlike. Sloj za zatemnitev omogoča popolno zaščito pred UV – žarki, in tako prepreči, da bi se zrak pod pergolo močno segreval. Površinski sloj pa preprečuje, da bi se nabirala umazanija. Vgrajene imajo tudi žlebove za deževne dni. Navadne pergole so odporne na pihanje vetra s sunki do 120 km/h, bioklimatska pergola pa zdrži tudi pri sunkih vetra do 160 km/h.

Pergola je lahko samostoječa, lahko pa je vpeta v steno in na drugi strani podprta s stebrom. Običajna pergola ima ravno streho, lahko pa se odločite za tako, ki ima zaobljeno, oziroma elipsasto streho in tako da še modernejši videz. Obstaja več vrst pergol. Bioklimatska pergola ima avtomatizirane zračne lamele. Pergole s pomičnim platnenim polnilom omogočajo, da lamele umaknete, in tako dobite več sonca in svetlobe, pa tudi večjo zračnost. Pri eko pergoli so lamele in konstrukcija izdelana iz nerjavečih materialov – eloksiranega aluminija. Te pergole so bolj odporne na dež, sneg in veter.Pergolo lahko iz strani zaprete s steklom ali roloji in tako uživate tudi v mrzlih in deževnih dneh.

Pergolo lahko montiramo v vse vrste objektov. Lahko jo montiramo pred ali po fasadi z inox nosilci. Pred samo montažo pa je treba pripraviti temelje.

Ko se boste odločali za nakup pergole, se pri ponudniku pozanimajte kakšne dodatke vam lahko namontirajo. LED svetila, senzor za dež, ali gretje lamel v primeru snega so super dodatki za vsako pergolo.

Ste vedeli, da je na trgu edina samočistilna pergola, hard-top pergola? Lamele te pergole nimajo žlebov, zato gre umazanija preko lamel direktno v odtok.