Naj bioklimastka pergola poskrbi za brezskrbne poletne dni

Brezskrbno uživanje v toplih spomladanskih, poletnih in jesenskih dneh v zavetju domačega vrta, je zagotovo želja marsikoga. Na žalost pa se pogosto zgodi, da nepredvidljive vremenske razmere uničijo prijetno druženje z domačimi in prijatelji. Ena izmed odličnih rešitev je zagotovo bioklimatksa pergola. Zato vam razkrivamo nekaj razlogov, zakaj izbrati bioklimatsko pergolo za popestritev vašega domačega vrta.

Naj vreme ne odloča namesto vas

Bioklimatska pergola se od ostalih pergol razlikuje po tem, da se zaradi najnovejše tehnologije prilagaja različnim vremenskim razmeram. Tako lahko mirno uživate ob druženju s prijatelji in med tem, ko začne pihati veter ali padati dež, se lameli, s katerimi je pergola prekrita, sami postavijo v položaj, ki bo preprečil, da bi vaše prijetno druženje pokvaril neprijeten veter ali dež. Vgrajen ima namreč poseben senzor za veter in dež, zato za prilagajanje vremenskim razmeram poskrbi sama, brez da bi bilo potrebno vaše posredovanje.

Ravno tako je zelo učinkovita rešitev tudi za sončne dni. V času, ko vas sonce še prijetno greje, imate lamele odprte, da do vas lahko pridejo topli sončni žarki, ko pa sonce začne pripekati, pa lamele enostavno zaprete, brez da bi vam bilo potrebno zato vstati s prijetnega naslonjača.  Bioklimatsko pergolo namreč enostavno upravljate s pomočjo daljinca ali telefona, na katerega si namestite posebno aplikacijo. Bioklimatska pergola pa spreminja naklon lamelov tudi samodejno, saj s tem regulira temperaturo v njej ter tako zagotavlja, da bo sedenje v njeni senci še prijetnejše.

Poleg tega pa vam bioklimatska pergola omogoča brezskrbno uživanje tudi v hladnejših jesenskih in zimskih dneh. Njeni lameli so namreč toplotno izolirani, zato omogočajo boljšo toplotno izolativnost. Poleg tega pa ji lahko dodate tudi infrardeči grelec, zaradi katerega bo druženje postalo prava zimska pravljica.

Bioklimatska pergola je tako lahko uporabna skozi vse leto. Zaradi številnih vpetih led luči, ki nudijo različne stopnje osvetlitve, pa jo boste lahko uporabljali tudi ponoči, brez da bi vam bilo potrebno za to napeljevati kakšno dodatno luč. Lahko se odločite za led osvetlitev v lameli v obliki traku, led osvetlitev po obodu pergole ali pa za točkovne led luči. Izbira je odvisna predvsem od vašega okusa in tega, kako močno osvetlitev si želite.

Primerna za različne stile

V Sloveniji imamo hiše z zelo različnimi stili, od zelo tradicionalnih kmečkih hiš, do hiš, zgrajenih po najnovejših modnih in tehnoloških smernicah. Zato se ob omembi bioklimatske pergole marsikomu lahko postavi vprašanje, ali bo tako moderen in uporabne objekt sodil v okolje njegove hiše. Toda ta skrb je odveč, saj bioklimatska pergola skriva to prednost, da se lahko prilagodi različnim stilom. Zaradi svojega minimalističnega dizajna se lahko prilagodi praktično vsakemu domu. Poleg tega pa vam bodo pred postavitvijo bioklimatkse pergole svetovali tudi strokovnjaki, ki vam bodo lahko predstavili različne možnosti postavitve pergole na vaš domači vrt.

Številne možnosti postavitve

Kot je bilo že omenjeno, bioklimatska pergola omogoča številne možnosti postavitve, tako da se lahko popolnoma prilagodi vašim željam in potrebam. Lahko jo postavite kot samostoječi objekt, delno ali popolnoma vpeto v hišo, lahko pa se odločite tudi za združevanje več konstrukcij in tako pridobite večjo pokrito površino. Bistveno pri odločitvi načina postavitve je predvsem to, za kakšne potrebe boste pergolo uporabljali, koliko imate na voljo prostora in kje si želite, da je bioklimatska pergola postavljena.

Široka paleta različnih tehnološko dovršenih dodatkov

Bioklimatska pergola pa ponuja še mnogo drugih tehnoloških dodatkov, ki bodo poskrbeli, da bo vaše uživanje pod njo še prijetnejše. Kot že omenjeno, lahko pergoli dodate senzor za veter in dež, infrardeč grelec, lemele, ki so napolnjene z izolacijo, če si želite pergolo uporabljati tudi v hladnejših dneh, možnost upravljanja pergole s pametnim telefon ali daljinskim upravljalnikom.

Glede na to, da je bioklimatska pergola pokrita s premičnimi lameli, lahko izbirate tudi med različnimi možnostmi zapiranja stranskih sten, če si to seveda želite. Lahko so odločite za vgraditev drsečih steklenih sten, ki so zlasti priporočljive za pergole, ki bi jih želeli uporabljati tudi v zimskem času. Na pergolo je mogoče vgraditi tudi nastavljivo vetrobransko steklo, ki bo poskrbelo da vas močan veter, ki lahko piha iz strani, ne bo mogel prepoditi v hišo. Za preprečevanje bleščanja zaradi močnega popoldanskega sonca lahko vgradite tudi rolo senčila, ki jih ravno tako lahko nastavljate s pomočjo daljinskega upravljalnika. Za kraje, ki pa so znani po zelo močnem bočnem vetru, ali pa za hiše, grajene v kombinaciji lesa, pa je zelo priporočljiva bioklimatska pergola z leseni brisoleji ali lesenimi drsnimi stenami.

Možnosti izbire je veliko, zato ne dvomimo, da ne bi našle prave pergole za vaš dom. Če si želite občutiti, kako izgleda brezskrbno uživanje, med katerim vam ni potrebno spremljati vremenske napovedi, poleg tega, pa si želite polepšati okolico svoje hiše in ustvariti prijeten prostor za druženje, je bioklimatska pergola prava izbira za vas.