Moderne kotne sedežne garniture so več kot uporabne

kotne sedežne garniture

Kotne sedežne garniture so najbolj uporabne od vsega pohištva, ker ne zavzamejo dosti prostora in ga izkoristijo maksimalno. Tukaj je pestra ponudba kotnih sedežnih garnitur za moderna stanovanja, za klasične ali retro hiše in za pisarne ter druge prostore, kot so čakalnice in preddverja ali kabineti. Dejansko jih ljudje imajo tudi v velikih kopalnicah za relaksacijo, masažo, počitek in osebno higieno. Enostavno jih naročite preko spleta in dobite na želeno lokacijo. Plačate pa lahko tudi na obroke.

Kako uporabiti kotne sedežne garniture?

Moderne kotne sedežne garniture so sestavljene tako, da jih lahko namestite v kateri koli kot in jih zlagate kot lego kocke, saj so posamezni elementi tako obdelani, da so z vseh strani lepi in ugledni. Zato jih lahko obrnete kamorkoli, pa bodo vseeno prostor ozaljšali in ga naredili bolj prijetnega. Stojijo lahko nenazadnje tudi sedi prostora, kot otok.

kotne sedežne garniture

Kotne sedežne garniture so različne. Nekatere so kompaktne, druge pa se dajo tudi raztegniti ali imajo skrite predale za posteljnino in stvari. Odvisno je seveda, kaj potrebujete in za kaj jih boste uporabili. Niso le za sedet in meditirat ter gledat televizijo. So tudi super za ležanje, spanje, igranje z otroki ali hišnimi ljubljenčki.

Če pa bodo v pisarnah, pa bodo seveda služile počitku, odmoru, malici in sestankom, ki so običajno na visokem kreativnem nivoju v sproščenem vzdušju. Zato so zadnja leta kotne sedežne garniture v pisarnah izjemno zaželen kos pohištva, ker dvigujejo produktivnost delavcev in delovnemu okolju dajejo pridih domačnosti ter hišnega okolja.

Kakšne garniture naročiti?

Kotne sedežne garniture so res različne, zato najprej zmerite vaš prostor, kjer bo sedežna stala, kako velik je. Nato pojdite na internet in poglejte take dimenzije sedežnih garnitur. Nato izberite še obliko. Oblike so lahko škatlaste, pravokotne, kvadrataste, ovalne in moderne. Lahko pa so retro oblike ali vintage. Odvisno je, kje bodo in kakšno je drugo pohištvo ter stil stavbe.

Če boste sedežne imeli doma, potem naj bodo v stilu vašega doma in po vašem okusu, Če pa bodo v pisarnah, raje izberite klasičen in moderen stil, saj so redka podjetja opremljena z retro pohištvom. Tista, ki so, pa naj naročijo tako sedežno garnituro.

Super je to, da lahk0 kotne sedežne garniture naročite kar preko spletna in vam jih dostavijo v zelo kratkem času na dom ali v pisarno. Traja zgolj nekaj dni in vaš prostor bo super sodobno in kakovostno opremljen.

Kakšne barve naj bo sedežna?

Ko se odločate za barve kotne sedežne garniture, so barve pomembne v primeru, da preko njih ne boste imeli pregrinjal, kar je dostikrat navada v zasebnih domovih, da se sedežna prehitro ne umaže. Še posebej, če so pri hiši otroci in hišni ljubljenčki, ki na čistočo ne pazijo, ker niso vajeni ali pa so še tako spontani in igrivi, da enostavno na to pozabijo. Ne gre jim zameriti, naj uživajo. Zato se pogosto sedežne garniture prekrijejo s pralnimi pregrinjali, kar reši situacijo.

Torej barve kotne sedežne garniture naj bodo v skladu s pohištvom, stenami in podom prostora. Lahko so v harmoniji z njimi ali pa so v kontrastu. Za pisarne se največkrat izbirajo rjavi, črni, beli in sivi odtenki, bolj umirjeni in pastelne barve. Ponavadi se za material izbirata tekstil ali usnje.

Doma lahko izbirate po mili volji. Moderne sedežne so oblikovane tako, da so umirjenih barv, vendar pa so detajli in nekateri elementi lahko divjih in živahnih barv, od rdeče, roza, zelene močne mode do pisanih barv in vzorcev.

K sedežni vedno sodijo zraven še blazine v takem stilu, kot je sedežna. Če na primer imate sivo rdečo sedežno garnituro, potem bodo tudi blazine nekatere sive, druge rdeče in tretje kombinirane ali z vzorci v isti barvi. Skratka ponosni boste na svojo sedežno garnituro in boste z veseljem povabili domov ali v pisarno goste, ki se bodo pri vas počutili kot doma, sproščeno in domače.