komarnik

Komarnik vas reši pred mrčesom

Vsi poznamo tisti zoprn občutek, ko želimo zvečer (predvsem poleti) odpreti okna in tako vsaj malo prezračiti stanovanje, a glej ga zlomka, takoj se v hiši pojavi najrazličnejši mrčes – od muh, komarjev, os in podobno. Komarnik vas lahko odreši teh tegob, saj je njegova naloga ta, da zadržuje mrčes zunaj naše hiše. Namestite si komarnike na okna in naredite konec nadležnemu srbenju, ki ostane po piku komarja.

Komarnik je odlična rešitev za vsak dom

Če se želite bolje počutiti v svojem domu, vsak dan uživati v mirnem in kvalitetnem spancu ter si prihraniti »neprijetne« dogodke z različnim mrčesom, je najboljša rešitev za vas ta, da na vsa okna in vrata v hiši namestite komarnike. Današnji komarniki so zelo estetskega in modernega videza, tako da pašejo v vsak dom in v vsak arhitekturni slog, tako v mestne kot tudi podeželske hiše. Izbirate lahko med kar šestimi različnimi variantami komarnikov – trgovci vam ponujajo rolo, drsne in krilne komarnike, pa tudi fiksne in plise komarnike za okna. Odločitev, kateri komarnik je najboljši za vas je seveda le vaša, strokovnjaki pa vam lahko na podlagi vaših želja oz. zahtev pri tem pomagajo.

Rolo, drsni in krilni komarniki

Rolo komarniki so odlični za vse, ki menite, da ves čas komarnikov pač ne rabite – rolo komarnik ima možnost, da ga navijete v posebno omarico (tako kot rolete), kjer ostane zaščiten pred vsemi vremenskimi vplivi; ko pa menite, da ga potrebujete (recimo v toplejših mesecih, ko je zunaj več mrčesa), ga enostavno odvijte nazaj in vaša okna bodo ponovno zaščitena pred mrčesom. Na voljo so vam tudi ekstra veliki rolo komarniki, ki jih lahko namestite na večje panoramske stene (400 cm višine in širine) – tovrstne komarnike je možno upravljati z daljincem. Drsni komarniki so večinoma namenjeni pokrivanju velikih odprtin, recimo panoramske stene, zimski vrtovi, prehodi na balkon oz. teraso. Odpirate jih lahko levo ali desno, možno je celo odpiranje z nogami, saj imajo v spodnjem delu posebno udrtino. Še ena prednost drsnih komarnikov, ki vas bo zagotovo prepričala je ta, da se da vgraditi tudi poseben prehod za mačke in pse. Če ste v skrbeh, da so vaše površine, na katere želite namestiti komarnike prevelike, naj vam povemo, da so tovrstne skrbi odveč, saj so drsni komarniki na voljo tudi v dvojni ali celo trojni izvedbi – nobena površina torej ni prevelika za drsni komarnik. Krilni komarniki se najpogosteje nameščajo na balkonska vrata, seveda pa jih lahko namestite tudi na okna. Delujejo po principu vrat, odpiranje pa je možno v obe smeri; najboljše pri krilnih komarnikih pa je, da se samodejno zapirajo, kar vam olajša delo, ko imate zasedeni obe roki in ne morete za sabo zapreti vrat. Tudi pri krilnih komarnikih imate možnost vgradnje posebnega prehoda za hišne ljubljenčke.

Fiksni ali plise komarnik?

Ime »fiksni komarnik« je malce zavajajoče – fiksno je vpeta le mrežica v okvir, sam komarnik pa je z vzmetnimi zatiči pritrjen na okno, kar pomeni, da ga lahko kadarkoli snamete iz okna in ga pozneje spet namestite gor. Ta opcija se uporablja predvsem takrat, ko komarnika ne nameravate pogosto odstranjevati. Plise komarniki so podobni drsnim komarnikom, le da ti (plise) komarniki za odpiranje ne potrebujejo nobenega prostora – krilo komarnika ima nagubano mrežico v črni barvi, ki se ob odpiranju enostavno zloži skupaj kot harmonika. Priljubljeni so predvsem na panoramskih stenah in balkonskih vratih.
Komarniki vam torej nudijo učinkovito zaščito pred vdorom mrčesa v stanovanje ali hišo in vam posledično zagotavljajo miren in kvaliteten spanec. Na voljo vam je več različnih izvedb komarnikov, odvisno od tega, kaj jih nameravate namestiti oz. kako pogosto nameravate neko površino odpirati.