Implantat

implantat

Danes vas je malo, ki lahko rečete, da redno hodite k zobozdravniku, da redno pregleduje vaše zobe. Tisti nimate problemov in redno skrbite za vse vaše bolezni v ustih. Nekateri pa se na nek način bojimo zobozdravnika, ga obiščemo samo takrat, ko je res nujno. In nam se lahko zgodijo neprijetne stvari, kot na primer pride do izguba zob. Samo ne rabite bit žalostni izguba zob lahko nadomestite z implantati.

implantant

Zaradi ne rednega obiska zobozdravnika pride do težav z našimi zobmi. Že takrat, ko nas zob malo boli, bi morali obiskat zobozdravnik, da začne z zdravljenjem. Ampak mi navadno čakamo tako dolgo, da nam zob sam izpade ali se odlomi. Seveda implantat lahko nadomesti izgubljen zob, samo pojavi se včasih težava. Implantat ni tako poceni, saj ga moramo v celoti tudi sami plačat, to se moramo zavedat. Zato pa redno obiskujte zobozdravnika, da se vam ne bo zgodilo, da ostanete brez njega.

Implantat je nadomestek vašega izgubljenega zoba. Vse vam uredi vaš zobozdravnik brez kakršno koli bolečin. Vsi se bojimo bolečin, ampak poskrbijo, da dobite lokalno anestezijo, da ne čutite bolečin. Implantat je narejen iz kvalitetnega materiala in sploh ne boste opazili, da imate umeten zob. Implantat ne naredi zobozdravnik sam, ampak delajo določena podjetja, ki se s tem ukvarjajo. Če nimate več nasmeha na ustih, zaradi izguba zob, se ne sekirajte, vse se da popravit in vaš nasmeh bo spet zasijal. Samo oglasite se pri vašem zobozdravniku, da vidi kaj bo treba naredit. Mogoče še je vaš koren zoba zdrav in ne bo treba še dodatno posegat v vašo dlesen. Implantati niso samo za en izgubljen zob, lahko so tudi za mostiček ali delno protezo. Edina skrb je, da moramo vse v celoti sami plačat, kar pa vemo ni poceni. Zato raje redno obiskujete zobozdravnika, da ne bo prišlo do težav.