Avto preproge – katere izbrati za najboljši učinek?

Avto preproge

Ko izbiramo notranjo opremo avtomobila, se pogosto sprašujemo: Katere avto preproge izbrati? Med ponudniki na trgu je kar nekaj ponudnikov preprog, vsi si pa želimo visoko kakovostnih preprog, ki se najbolje prilegajo našemu jeklenemu konjičku in najboljše zaščitijo notranjost našega avtomobila. Še več, kakovostne avto preproge nas lahko na naši poti zavarujejo tudi pred morebitnimi nesrečami in zdrsi.

Avto preproge

Gumi tepihi, ki se zlijejo z avtomobilom

Avto preproge so namenjene zaščiti tal pred umazanijo, korozijo in obrabo. Ker je glavna lastnost avto preprog ta, da vozilo zaščitijo pred umazanijo in poškodbami, so med najbolj priljubljenimi še zmeraj gumi preproge. Gumi preproge se zlahka sčistijo, uspešno pa zadržujejo različne vrste umazanij. Malce več truda je potrebnega pri čiščenju »kock« na klasičnih gumi preprogah, zato so nekateri ponudniki razvili drugačne in sodobnejše dizajne, ki omogočajo lažje čiščenje preprog. Najbolj prikladne za čiščenje so ravne linije brez ostrih robov.

Pri kvalitetnih avto preprogah je dobrodošlo tudi, da imajo sistem pritrjevanja na podlago. Najbolje je, da imajo preproge že nameščene t. i. pritrdilne čepe. Čepi so prilagojeni blagovni znamki in modelu vozila in se zmeraj prilegajo obstoječim čepom v vozilu. S pritrdilnimi čepi poskrbimo, da avto preproga med vožnjo zagotovo ne bo drsela, saj ni nič bolj neprijetnega in hkrati nevarnega kot drseča preproga, ki ovira našo brezskrbno vožnjo.

Raznolika ponudba na trgu

Avto preproge so velikokrat izdelane iz vinila, termo plastike ali tekstila. Vedno več ponudnikov na trgu ponuja tudi PVC preproge, vendar gumi preproge še zmeraj veljajo za najzanesljivejše in najbolj varne preproge. Material gume uspešno zadržuje umazanijo  ter onemogoči, da bi se umazanija prelivala po avtomobilu, hkrati pa najmanj drsi in se prilega avtomobilu. Razlikujemo tudi med »univerzalnimi« preprogami in preprogami »po meri«, ki so narejene tako, da ustrezajo specifični vrsti avtomobila. Če se odločimo za slednje, imamo najmanj možnosti, da se avto preproga ne bi prilegala notranjosti našega jeklenega konjička.

Izbira kvalitetnih materialov

Ponudniki ponujajo tudi najrazličnejše materiale preprog, zato se je v tej poplavi izbire kar težko odločiti, katere avto preproge izbrati. Vsekakor je dobro, da se odločimo za karseda najkakovostnejše materiale ter preproge, ki so opremljene z vsemi certifikati, potrebnimi za prodajo. Avto preproge morajo biti predvsem varne in funkcionalne, če jih odlikuje še dober dizajn, pa je to zmagovalna kombinacija. Pri izbiri gumi preprog je dobro, če smo pozorni tudi na vonj gume, saj kakovostna guma ne oddaja neprijetnega vonja.

Z dobrimi preprogami se lahko izognete nesrečam

Pri izbiri avto preprog je zatorej dober tehten premislek, katere avto preproge izbrati. Ko kupujemo preproge, jih po navadi kupujemo za nekaj časa. Vsi si želimo čim bolj kvalitetnih in trpežnih avto preprog, ki bodo poskrbele, da bo naše vozilo še dolga leta ostalo čisto in nepoškodovano. Če izberemo prave materiale in prileganje glede na specifično vrsto avtomobila, se hkrati lahko izognemo nesrečam in zdrsom, do katerih lahko pride, če izberemo manj kvalitetne preproge. Zato je investicija v kvalitetne avto preproge pomembna naložba, ki nas lahko zavaruje tudi pred neprijetnimi nezgodami, ki nas lahko doletijo.