Video igre

videoigre

Vsak, mlad ali star ima rad kakšne igre. Pa naj bo to monopoly, štiri v vrsto ali pa video igre.

Kaj so video igre?

Video igre so igre, katere igramo na računalnikih ali ostalih napravah, kot so XBOX, PS4 in še nekaj drugih. Te povežemo s televizijo in ne potrebujemo računalnika. Lahko jih igramo tudi na telefonih ali pa gremo tja, kjer imajo arkadne igre, lahko pa tudi igramo na igralnih konzolah.

video igre

Igre imajo več žanrov tako kot filmi. Lahko igraš romantične igre, lahko so akcijske, mogoče imaš raje grozljive igre, ali pa nekaj čisto tretjega. Obstaja igra za vsak žanr. Če vzamemo na primer zgornjo sliko, vidimo da je ta igra, igra gradbe. Igra se imenuje Minecraft, tam pa gradiš svoja mesta, hiše, gozdove, cel svet. Igro lahko igraš na vseh platformah.

V večino iger gre veliko truda in dela. Nekatere igre razvijajo po več let preden jo dajo v javnost. Gre se zato, da morajo poskrbeti za gladko prehajanje igre, mora biti dobra resolucija, zvok je potrebno pravilno umestiti, veliko iger ima tudi 3D prostor, s katerim je pa še več dela. Programiranje iger je zapletena in zamudna stvar, a se na koncu izplača.

Veliko akcijskih in ostalih iger vsebuje nasilje v eni obliki ali drugačni.

Zasvojenost

Ljudje lahko postanejo odvisni od video iger. Za to je veliko razlogov, nekateri od teh so, da jim je igranje iger na splošno ljubše kot živeti v družbi, ki jo imamo. Nekatere igre imajo možnost “online multiplayer roleplay”, kjer se gre za to, da ljudje igrajo z ostalimi igralci s celega sveta. Te možnosti ne moreš dati na pavzo ali pa shraniti uspeha in se kasneje vrniti, zato jih veliko ne želi nehati igrati. Nekatere igre pa imajo tudi zelo težke naloge in stopnje pri katerih, če ti ne uspe, se slabo počutiš in želiš igrati naprej, da bi končal stopnjo.

Dokler igraš v normalnih merah, to ne bo preveč vplivalo na tvoje življenje. Mogoče celo spoznaš prijatelja.

Kdaj pa kdaj ljudje tudi vzamejo igre preresno ali pa gredo z interneta v prvi svet. Kaj se takrat zgodi? Pravi pretepi zaradi stvari v igri, umori zaradi navdiha igric. Kadar igramo igrice prekomerno, se zgodi, da izgubimo stik z zunanjim svetom in ljudmi okoli nas. Tako pozabimo na kaj je prav in kaj narobe saj smo tako osredotočeni na igrico, da si počasi doživljamo da je naš svet ta igrica. Zato se potem obnašamo, kot bi se v igrici.

Video igre so super dokler jih ne igramo prekomerno. Nadzirajte se in uživajte.