00 : 00 : 00
13.-14. SEPTEMBER 2014

Predstavitev tras

Kolesarske trase

Tudi letos so v mednarodni kolesarski zvezi (Union Cycliste Internationale) nagradili organizacijo Eko maratona Maribor in nam izkazali zaupanje, ter maraton uvrstili v mednarodni koledar rekreativnih kolesarskih maratonov.

Za vse udeležence smo pripravili dve trasi. Krajša 70 km trasa je namenjena vsem rekreativnim kolesarjem in predvsem druženju, saj udeležencem ne bomo merili časa. Daljša 114 km trasa je namenjena rekreativnim kolesarjem, ki bi radi doživeli vožnjo po zaprti cesti, z merjenjem časa in vse skupaj začinili z okusom po tekmovanju.

Tekaške trase

S tekaškim maratonom Maribor vstopa v družbo urbanih evropskih mest, ki gostijo podobne prireditve. V nedeljo 14. septembra bodo ulice Maribora ponovno popolnoma zaprte in namesto avtomobilov polne tekačev.

Dogodku daje poseben čar dejstvo, da se bodo vse aktivnosti odvijale v samem centru mesta. Ob podatku, da bo večji del mesta povsem zaprt za promet, gre pričakovati, da se bo Maribor vsaj za en dan spremenil v veliko cono brez avtomobilov, ki bo polna aktivnih prebivalcev.