Tapkanje – EFT terapija, ki odpravi psihične težave

tapkanje

V današnjem svetu se pojavlja vse več psihičnih težav in motenj. Velik razlog za to je hiter tempo življenja, stresne situacije in vpliv okolice ter ljudi okoli nas. Duševne stiske posameznikov so veliko bolj pogoste kot si morda mislimo. Ljudje posegajo po antidepresivih ter antipsihotikih ter anksiolitikih, vendar je poleg zdravil znana tudi naravna tehnika odpravljanja psihičnih motenj. Imenuje se EFT terapija ali terapija tapkanja. Več o tej naravni metodi si lahko preberete na https://eft.si/.

tapkanje

Kaj sploh je to?

Zdravljenje z zdravili odpravlja samo simptome in ne rešuje vzroka nastanka duševnih motenj. Za reševanje problemov in popolno odpravo težav, se moramo v njih poglobiti. EFT terapija ali profesionalno tapkanje je popolnoma naravna tehnika, psihološka oblika pomoči, za zmanjšanje in posledično odpravljanje depresije, anksioznosti, stresa in preostalih psihičnih motenj. Učinkovito zmanjša količino stresa, ki se je nakopičil v našem telesu tekom let. Tapkanje odpravi vse čustvene blokade v našem energijskem sistemu telesa. Pri odstranjevanju blokad, smo v mislih osredotočeni na  določen, boleč trenutek iz našega življenja, pri tem pa nežno izvajamo tako imenovano tapkanje, na naše akupunkturne točke.

Panični napadi ter depresija sta najpogostejši psihični motnji

Paničen napad nastane zaradi občutka strahu, ogroženosti in negativnih čustev. V našem telesu je posledično nakopičena velika količina strahu, ob raznoraznih dogodkih ta strah izbruhne iz našega telesa v obliki burnih čustvenih reakcij. Ob paničnem napadu lahko doživimo potenje, hitro razbijanje srca, občutek dušenja, tresavico in vrtoglavico. V procesu individualne EFT terapije odstranimo blokado strahu in napadi se bodo občutno zmanjšali ali popolnoma izginili. Tudi pri depresiji je ta terapija zelo učinkovita. Najti moramo ključne stresne dogodke, ki so nam dali občutek žalosti ter nemoči in jih s pomočjo terapije predelamo. Takoj po opravljeni EFT terapiji je počutje veliko boljše, lažje in spet občutite srečo in energijo. Če želite težavo trajno odpraviti, jo je potrebno reševati na dveh nivojih hkrati.

Fizični nivo tapkanja

Ko na fizičnem telesu nastanejo blokade, se jih rešimo s tapkanjem po zgornjem delu našega telesa – meridianih. Blokade na našem telesu občutimo z znaki kot so razne bolečine, hitro razbijanje srca, tesnoba in podobno. Blokade s pomočjo EFT terapije odpravimo v trenutku.

Psihični nivo tapkanja

Med tapkanjem na določenih mestih na našem telesu (meridiane), smo osredotočeni na točno določene situacije, ki nam povzročajo ali pa so nam povzročile psihično breme. Podzavest ima vlogo shranjevanja vseh dogodkov ter spominov. Če se nam je  v preteklosti in v otroštvu kaj hudega zgodilo, je naš podzavestni um shranil ta občutek, zato lahko v sedanjosti občutimo bolečino povezano s temi bolečimi spomini. EFT terapija posega globoko v podzavest in pomaga, da predelate vaše boleče spomine.

Tapkanje bo za razliko od farmacevtskih zdravil, rešilo težave takoj po terapiji. S pomočjo profesionalnega tapkanja bo ves nakopičen stres izginil, misli bodo lažje in negativna čustva bodo izginila. Tehnika je precej celovitejša in preprosta, rezultati pa so trajni. Vsak si želi živeti s nasmehom na obrazu in brez skrbi. Če želite začeti novo poglavje v življenju, je tapkanje odgovor na vaše težave.