Robotske kosilnice opravljajo delo namesto vas

Robotske kosilnice

Ker smo v svetu hitrega in stresnega tempa življenja, nam zelo prav pride tehnika, ki je v nekaj letih zelo napredovala. Stvari, kot so košenje in grabljanje trave je postala preteklost, saj zdaj to naredijo namesto nas robotske kosilnice, ki so zelo napredna in »pametna« orodja za opravljanje košenja tudi v slabem vremenu. Robotske kosilnice vam bodo zagotovile več prostega časa, ki ga boste lahko uporabili za sebi pomembne opravke ali preživljanje časa zase, ki si ga drugače težko izborite.

Predstavljajte si, kako bi bilo fino, če bi prišli domov po napornem delu in bi imeli lepo, nizko pokošeno trato, po kateri bi se z veseljem sprehodili bosi in uživali v trenutku. Se sliši dobro?

Robotske kosilnice

Za popolno pokošeno trato in več časa zase, vam priporočamo robotske kosilnice, ki vse to uredijo namesto vas.

Zakaj se podati v nakup robotske kosilnice?

Robotsko kosilnico si ljudje kupijo takrat, ko ugotovijo, da nimajo časa za opravljanje košenja in jim to predstavlja težavo.

Zakaj v nakup kosilnice?

 • Ker vam robotska kosilnica pokosi želen del vaše zelenice;
 • ker to opravi odlični in profesionalno;
 • ker dela tudi, ko je zunaj slabo vreme;
 • je pametna in se, predno se njena baterija izprazni, zapelje do svoje postaje in se polni;
 • ker porabi veliko manj elektrike kot klasična kosilnica;
 • ker je tiha in ne moti vaših sosedov in živali.

To so le nekatere koristi, ki jih dobite zraven, kadar imate to kosilnico doma. Odvisno od velikosti vaše zelenice ter njenega naklona ali padca obstaja več vrst robotskih kosilnic, ki pokosijo še tako zahtevno zelenico.Vrste robotskih kosilnic

Kot smo že omenili, je pri nakupu pomemben dejavnik velikost vaše zelenice. Zakaj? Ker bo premalo zmogljiva robotska kosilnica, ki ne bo zmogla pokositi velike površine, prehitro pregorela oz. jo boste morali prehitro zamenjati za novo. Tako da imejte v mislih, da vzamete površini primerno kosilnico, ki bo z lahkoto in svojo močjo manevrirala čez trato in jo spremenila v rajski vrt.

 • Kosilnica Robolinho 450: površine do 450 m2;
 • Kosilnica Automower 105: pokriva površino do 600 m2;
 • Kosilnica Automower 310: primerna za do 1000 m2 površine;
 • Avtomower 420: kosilnica za do 2200 m2 površine in
 • Automower 435AVD: premore do 3500 m2 košenja površine.

Skupaj z bolj zmogljivo kosilnico pride tudi primerna cena, ki vsebuje servise, garancijo in seveda ime podjetja, ki jih izdeluje. Za primerno ceno dobite torej primerno kakovost in vzdržljivost kosilnice.

Kakšna je cena robotske kosilnice?

Cene za robotske kosilnice se gibljejo v osnovi od 600 € do nekje 5200 €. S tem, da obstajajo tudi zmogljivejše, ki so še krepko čez naš okvir cen. Mi torej gledamo kosilnice, ki so predvidene za zasebno do poslovno rabo.

Osnoven model kosilnice s tremi kolesi, postajo za polnjenje in osnovnimi nastavitvami, vas bo stala do 1000 €. Ni nič posebnega in pokosi površino do 600 m2 – ravno dovolj za osnovno zasebno rabo.

Naprednejša različica robotske kosilnice, ki je opremljena s štirimi kolesi, senzorji za napredno delovanje ter časovnikom za vreme in daljincem za nastavitve, vas bo stala okvirno do 3300 €. To je že izboljšana različica kosilnice in lahko pokosi do 2200 m2. Če se nagibate k profesionalni rabi kosilnice, ki ima zelo napredno dodelane sisteme, daljinsko vodenje ter fleksibilno glavo, se pogovarjamo o izklicni ceni 5200 € in gor, kjer bo za vas zmožna pokositi površino do 3500 m2 in več.

To so torej lastnosti in koristi, ki jih moramo vedeti ob nakupu robotske kosilnice. Priporočljivo je tudi, da jo redno servisirate in čistite, saj ji s tem podaljšujete življenjsko dobo ter kakovost košenja.

Ste na tesnem s časom in vam košenje trate predstavlja problem? Kupite zmogljive robotske kosilnice, ki bodo delo opravile namesto vas.