Primarna dejavnost brizganje plastičnih mas

Za brizganje plastičnih mas se lahko posvetujete tukaj v podjetju Plasticom. Brizganje plastičnih mas sedaj izvajajo z novimi računalniško vodenih strojih in s pomočjo injekcijskega brizganja iz termoplastov vseh vrst izdelajo končni izdelek, polizdelek in izdelek po želji kupca.  Plastiko vam lahko predelajo za tehnične izdelke, merilno tehniko, elektro industrijo, avtomobilsko industrijo, belo tehniko, medicino…

Brizganje plastičnih mas poteka v treh glavnih fazah. Te faze se imenujejo segrevanje (taljenje plastike v obliki zrnc), oblikovanje (brizganje pod pritiskom in visoko temperaturo) in na koncu hlajenje (strdi se v določeno zaželeno obliko izdelka). Ves postopek se prične v brizgalnem stroju ko pride masa iz lijaka. Nato zdrsi v brizgalni cilinder s polžem, kateri ima grelce, ki omogočajo dovolj visoko temperaturo pri kateri se bo plastika lahko stopila. Gibljiva in fiksna plošča pa ves čas vsa orodja držita skupaj. Ko je dovolj velika količina mase za brizgane pripravljena se to nato ustavi. Naslednja faza pa je ohladitev in strditev za kar pomaga brizgalno orodje, katero omogoča hlajenje pod določeno temperaturo. Gibljiva plošča se umakne od fiksne, izdelek pa si z izmetalnim orodjem zračnega curka, puše ali plošče pomagajo sprostiti kulp in izpustiti sistem. Ta postopek imenovan brizganje plastičnih mas se potem nenehno ponavlja pod vodstvo strokovnjakov.

plastika

Ker pa je brizganje plastičnih mas zelo razširjen in uporaben postopek ima veliko prednosti, zato lahko rečemo da je izjemno uporaben. Pri postopku lahko uporabljamo kakršnekoli materiale, ohrani nam čas obdelave pri brizganju, proces je pod nadzorom in se vedno ponavlja, odpadkov je zelo malo, zmogljivost velika in še kaj bi lahko našteli. Ta postopek zadovoljuje potrebe industrijam mnogih različnih vrst na različnih področjih. Dandanes je to kar zelo pomemben postopek, saj plastiko uporabljamo vsak dan čeprav se tega ne zavedamo. Ni važno ali je to gostinstvo, kozmetika ali pa kaj drugega, povsod je plastika, samo v različnih oblikah.