Notranja revizija za podjetja

notranja revizija

Poslovni svet je že tako ali tako zahteven. Se pa tudi zaradi tega zgodi, da pa gre hitro kaj narobe in mogoče sploh ne ugotovimo. Tukaj je pa notranja revizija, ki v bistvu pomeni, da se pregleda delovanje podjetja in, če je kakšna napaka in, če se kaj ne dela v redu. Prav tako je pomembna, da se lahko samo delovanje podjetja izboljša in tako tudi mi postanemo uspešnejši. Pomembno je, da jo redno izvajamo. Več na: http://www.loris.si/notranja-revizija/.

notranja revizija

Notranja revizija se osredotoča na preteklost poslovanj. Glede na iztek revizije se pa potem začnejo procesi s katerimi poskušamo naše poslovanje tudi izboljšati. Nič se pa ne bojte revizije, saj vam bodo strokovnjaki le svetovali in povedali kaj trenutno delate narobe in kaj morate izboljšati. Se pa izvaja na različnih področjih. Najprej so tukaj kadrovska poslovanja. Sledi pregled javnih naročil, kjer se tudi marsikaj da izboljšati in tako tudi podjetje popeljati na višjo raven. Prav tako je nujno varstvo podatkov, tukaj se lahko tudi pokažejo kakšne težave. Še pa notranja revizija vsebuje tudi račune, inventure in še marsikaj drugega. Kot sem rekla vse, kjer lahko podjetje res dela napake, ki se jih v bistvu sploh ne zaveda. Napake nas lahko drago stanejo in podjetje jih mora imeti čim manj ali sploh nič. 

Je pa notranja revizija pomembna vsako leto oziroma enkrat na tri leta, odvisno od letnega prihodka podjetja. Kot sem rekla se je nič ne bojte, še posebej, če delate vse po pravilih in jih ne kršite. Ni nujno, da bodo kaj ugotovili, če pa že pa vam bodo vse svetovali in povedali kako to delati bolje. Tudi vi si naročite notranjo revizijo za vaše podjetje, ker jo zagotovo potrebujete. Vsak si želi izboljšati svoje poslovanje in revizija se tudi točno zaradi tega razloga tudi izvaja. Odvisno kako pogosto je od dohodka.