00 : 00 : 00
13.-14. SEPTEMBER 2014

O Eko maratonu

Dvodnevna kolesarsko-tekaška rekreativna prireditev je namenjena aktivaciji široke športno rekreativne ciljne skupine ljudi na temelju zdravega načina življenja in spoštljivega odnosa do narave. Posebnost prireditve je združitev kolesarskega (70km in 114km) in tekaškega (10km in 21km) maratona v pestro dvodnevno prireditev v centru mesta Maribor.

Lanskoletna uvedba tekmovanja, katerega smo poimenovali Duatlon se je pokazala kot zadetek v polno, zato se bo tudi letos mogoče prijaviti na to disciplino. V disciplini duatlon se bodo posamezniki, med seboj pomerili v seštevku 114km kolesarskega maratona in 10km tekaške preizkušnje.

Novost letošnje prireditve je predvsem v sobotnem – kolesarskem delu prireditve. Odločili smo se, da letos obe kolesarski trasi speljemo v obratni smeri kot pretekla leta. Več o tem najdete med informacijami povezanimi s kolesarskim maratonom.

Veseli nas, da ste udeleženci nagradili naše delo in prizadevanja, ter EKO maraton ocenili kot najboljšo rekreativno prireditev v letu 2013. Tudi letos se bomo trudili, da vas ne razočaramo!

Vabljeni 13. in 14. septembra na Eko maraton Maribor!