00 : 00 : 00
13.-14. SEPTEMBER 2014

O kolesarskem maratonu

Maribor z okolico premore številne trase in poti, ki so med slovenskimi kolesarji že dobro poznane. Trase kolesarskega maratona smo zato sestavili iz okoliških poti in jih povezali z utripom mestnega središča, ki bo kolesarje pospremilo ob startu in jih sprejelo na ciljni črti. Za vse kolesarje smo pripravili 2 atraktivni trasi.

Splošne informacije

Priporočamo, da se z pripravljenimi informacija dobro seznanite, v kolikor pa imate dodatna vprašanja nas pokličite na telefonsko številko 02 250 23 80 ali pišete na info[at]ekomaratonmaribor.si.

Kako se prijaviš

Prijava na maraton je možna izključno na spletni strani, tako da v spletni prijavi izpolnite vsa potrebna polja. Ob zaključku potrditve prijave boste na svoj elektronski naslov prejeli nadaljnja navodila za plačilo prijavnine in udeležbo na maratonu.

Štartna številka

Vsi udeleženci maratona morajo imeti svojo startno številko. Startno številko prevzamete v prijavni pisarni. V izogib dolgotrajnemu čakanju na dan maratona vam priporočamo, da startno številko in čip dvignete že v dneh pred samim maratonom.

Štartno številko lahko prevzamete v četrtek 11. 9. 2014 med 10.00 in 19.00 uro, petek 12. 9. 2014  med  9.00 in 19.00 uro, v soboto 13. 9. 2014 od 6.30 do 17.00, ter v nedeljo 14. 9. 2014 od 6.30 do 9.30 v prijavni pisarni na Trgu Leona Štuklja.

Priporočamo, da s seboj prinesete potrdilo o plačilu prijavnine.

Čip za merjenje časa

Vsi tekmovalci na 114 km trasi prejmejo čip za merjenje časa. Čip je potrebno pravilno namestiti na kolo. Če ne veste kako, vam bomo na v vaša vprašanja odgovorili ob dvigu startne številke. 

Pomembno!
Tekmovalci s svojim lastniškim čipom morajo imeti lasten nosilec čipa, s katerim pritrdijo čip za merjenje na svoje kolo.

Darilni paket

Ob dvigu štartne številke in čipa, vsak udeleženec prejme darilni paket.  

V darilnem paketu ob prijavi se bomo tudi letos potrudili zbrati koristne in priročne izdelke. V tem paketu se, kot vsako leto, skriva več kot le oprijemljivo. Cena prijavnine in vase plačilo je v prvi vrsti  izraz vaše volje in pripravljenosti za dosego svojega cilja. Del paketa je doživetje množice, so navijači, ki vas bodo spodbujali ob cesti, okrepčila na progi, ki vam bodo pomagala na poti do rezultata, ki ste si ga zadali in prijazna beseda tistih, ki vam bodo na okrepčevalnicah pomagali. Del njega so vsi aplavzi in utrip vašega srca, ko veste, da boste zmogli. Vanj smo skrili pozorne poglede tistih, ki skrbijo za varnost, prijateljske trepljaje vaših sotekmovalcev in spodbude naših usmerjavalcev. V njem je črnilo s katerim se vaše ime izpiše med tistimi, ki so jim na cilju okoli vratu nadeli medaljo.

Ne nazadnje boste v darilnem paketu začutili tudi težo več deset ljudi, ki se čez leto trudimo, da bi bilo na progi in ob njej vse tako, kot mora biti in trud več kot 900 ljudi, ki bo tudi letos v sobotnem in nedeljskem jutru z veseljem že zarana stala na svojih mestih.

In ne nazadnje, v njem sta tudi vaš pogum in volja, da boste tudi letos del čarobne ekipe mariborskega maratona.

Kolebnica za ogrevanje

Letos boste v darilnem paketu prejeli tudi kolebnico, s katero se boste pred tekom razgibali in ogreli. Kolebnica ADIVA vas bo navdušila z modernim izgledom in uporabnostjo. Z redno uporabo boste poskrbeli za boljšo fizično pripravljenost in se pri različnih vajah tudi zabavali. 

Spominska medalja

Vsak udeleženec maratona prejme ob zaključku spominsko medaljo.

Bon za prehrano

Prijavnino na maraton smo znižali za strošek menija in tako vsem zainteresiranim v prijavnem obrazcu ponujamo možnost doplačila za obrok, ki ga boste lahko unovčili z bonom. 

 

 

 

Okrepčevalnice

Na njih se lahko kolesarji okrepčajo z vodo, s sadjem (limone, pomaranče, banane) in sladkorjem v kockah.

Okrepčevalnice smo postavili samo za vas in vam v pomoč, zato jih vsekakor ne izpuščajte. 

Zdravstvena služba

startno-ciljnem prostoru bo ves čas maratona na razpolago zdravstvena služba, na vseh progah bodo tudi zdravstvene ekipe z reševalnimi vozili za prvo pomoč.

Ko prikolesariš v cilj

Takoj po prihodu v cilj bomo tekmovalce razvrstili v "lijak" kjer jim bo osebje Eko maratona snelo tekmovani čip s kolesa. Za tem bodo tekmovalce v ciljnem prostoru čakale banane, jabolka, voda in izotonik. Tekmovalce naprošamo, da se v izogib pretirani gneči poskušajo čim hitreje umakniti iz ciljnega prostora na prireditveni prostor, kjer jim bo na voljo prostor za sprostitev in hrana ter pijača.

Razpis

Vse uradne informacije o kolesarskem maratonu.

Več informacij >>

Časovnica

Predstavljamo vam okvirno časovnico malega in velikega kolesarskega maratona. Časovnica služi za orientacijo in spremljanje tekmovalcev. 

Več infomacij >>

Dvig številk

Štartno številko lahko prevzamete v četrtek 11. 9. 2014 med 10.00 in 19.00 uro, petek 12. 9. 2014  med  9.00 in 19.00 urov soboto 13. 9. 2014 od 6.30 do 17.00, ter v nedeljo 14. 9. 2014 od 6.30 do 9.30 v prijavni pisarni na Trgu Leona Štuklja.