Letne gume so že sedaj na voljo

letne-gume

Poznamo veliko vrst avtomobilskih pnevmatik in sicer to so celoletne, letne gume in zimske gume (poznamo še kar nekaj drugačnih vrst kot so gume za vsa terenska vozila, dirkalne gume in še nekaj drugačnih gum). Letne gume so eden izmed najbolj pomembnih delov avtomobila, saj je vaš avto ves čas na njih, kar pomeni, da morajo imeti zelo dober oprijem ter dobro podporo za vaš avto, v kolikor ne podpirajo avta ali pa nimajo oprijemov lahko tudi zelo hitro pride do prometnih nesreč še posebej takrat, ko je slabo vreme.

letne gumeCeloletne gume so v bistvu v redu v vseh vrstah vremena, vendar v snegu ter dežju nekoliko bolj drsijo v kolikor pa v dobrem vremenu pa se veliko hitreje obrabljajo kakor pa letne gume, kar lahko celo pomeni zdrse zaradi veliko premajhnih oprijemov ali pa večje stroške, ker se lahko hitro izrabijo ter jih je potrebno večkrat menjati. Naslednje vrste gum so zimske gume, te imajo zelo dobre oprijeme v snegu ter dežju, primerne so za vožnje takrat, kadar je sneg ter dež niso pa najboljše v suhih ali toplih vremenskih pogojih saj se bodo zelo hitro obrabile, ker so narejene iz mehkejših gum, zato jih ob koncih zim menjamo z letnimi gumami. Letne gume imajo veliko manj oprijema ob slabih vremenih vendar lažje zdržijo na suhih cestah zato jih rabimo od spomladi do jeseni, če bi namesto teh uporabljali zimske gume bi imeli zelo veliko stroškov saj bi jih morali večkrat menjati ter težje vožnje bi imeli.

Če se velikokrat vozite z avtomobilom vam predlagam, da kombinirate zimske ter letne gume tako bodo gume veliko bolj poceni h krat pa bodo imele dober oprijem, saj edina slabost je ta, da moramo pred zimo vstaviti zimske gume ob koncih zim pa letne. Kadar kupujete gume za vaš avto boste mogli biti pozorni na širine, višine in premer gum saj ne bodo vsa ustrezala.