Kako lahko še bolje poskrbimo za imunski sistem

V oslabljeni imunski sistem ne vodi le prehodno vreme. Na to vplivajo tudi prekomerne obremenitve, stres in ne nazadnje tudi neuravnotežena prehrana. Imunski sistem naše telo brani pred mikroorganizmi, ki ga zlahka lahko okužijo. Preprečuje namreč njihov vdor v telo, prav tako poskrbi za njihovo odstranitev v primeru okužbe.

In na kakšen način svoj imunski sistem lahko še bolje okrepimo? Odgovorov je več. V nadaljevanju vam predstavljamo najbolj koristne.

imunski sistem

Okrepitev imunskega sistema s preprečevanjem okužb

Svoj imunski sistem lahko ojačamo tudi tako, da dovolj pogosto ter temeljito prezračujemo prostore. Prav tako je ključno tudi to, da si redno umivamo roke – z milom in nujno pod tekočo vodo. Uporabljajo se lahko tudi antiseptična razkužila. V primeru bolezni strokovnjaki priporočajo počitek, pitje tekočine v dovolj veliki meri pa tudi učinkovito lajšanje posameznih simptomov.

Da bo naš imunski sistem dovolj dobro deloval, lahko poskrbimo tudi tako, da dovolj dobro skrbimo za svoj življenjski slog. Redno je treba izvajati vsaj eno telesno aktivnost, na primer hojo, tek, kolesarjenje, nekje od pol do ene ure na dan. Prav tako pa naš imunski sistem za dovolj dobro delovanje potrebuje primerno količino kakovostnega ter mirnega spanca.

Uživati moramo hrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov

Za krepitev imunskega sistema je ne nazadnje izjemno pomembna tudi ustrezna prehrana. Takšna, ki vključuje dovolj veliko mero vitaminov ter mineralov. Zlasti v poletnem času pa tudi sicer je treba uživati veliko sveže zelenjave ter sadja. V zimskem času je takšnih živil na razpolago nekoliko manj. Tedaj pa si lahko pomagamo tudi s kakovostnimi prehranskimi dopolnili. Za pravilno delovanje našega imunskega sistema so pomembni predvsem vitamina C in D pa tudi cink.

Za najučinkovitejši dvig odpornosti se zelo pogosto uporabljajo betaglukani, vitamini, minerali, ne nazadnje še ameriški slamnik. Za svoj imunski sistem boste odlično poskrbeli tudi z izdelki iz propolisa, matičnega mlečka ter s produkti drugih čebeljih pridelkov. Propolis pa ima med vsemi omenjenimi izdelki najbolj močno protimikrobno delovanje, prav tako tudi najboljše antioksidativne ter protivnetne lastnosti. Tudi sicer se takšen izdelek tradicionalno uporablja pri okužbah v grlu, pri prehladnih obolenjih, pri dihalnih poteh pa tudi za še boljši imunski sistem.

Za še boljši imunski sistem pa si preberite več nasvetov na spletni strani donat.mg.