Fitnes oprema za doma omogoča zdrav način življenja

fitnes oprema

Fitnes oprema je izdelana za uporabo doma in v fitnes studiih. Zadnje čase so studii večkrat zaprti, tako da ni možno normalno vaditi v fitnes studiu in je dobro si fitnes urediti kar doma. Če nimate veliko prostora, se priporoča oprema, ki se jo da zložiti in pospraviti ter ne zavzame dosti prostora. Zložljiva fitnes oprema je namensko narejena prav za majhne prostore. Vadite lahko v stanovanju, garaži, hodniku, drvarnici, balkonu, na prostem in še marsikje. Če se bojite, da vas bo kdo slišal in da boste koga motili, potem je rešitev, da nabavite protihrupne podloge, ki blažijo hrup fitnes naprav in imeli boste mir.

V ponudbi boste našli trenažerje in druge športne naprave, ki jačajo ramena, tudi noge in hrbet. Priljubljene so tudi vaje za zadnjico in naprave z lateralni dvig ter biceps. Najbolj popularne so multifunkcijske naprave, ki nudijo več vaj hkrati.

Domača fitnes oprema

Domača fitnes oprema je na razpolago v veliko različicah, odvisno je, kaj želite z vadbo doseči, katere mišice ojačati in katere dele telesa oblikovati v perfektno postavo. Marsikatere naprave nudijo oblikovanje celotnega telesa na več načinov z več različnimi vajami in so kot bi imeli več naprav v eni sami. Te se plača nabaviti za majhna stanovanja in prostore.

fitnes oprema

Oprema za jačanje trebušnih mišic

Fitnes oprema za jačanje trebušnih mišic, mišic rok in stegen ter za oblikovanje zadnjice, je naprava za veslanje. Veslanje je poleg plavanja in teka ena najbolj efektivnih vadb za celotno telo. Z veslanjem jačate vse mišice, se razgibate in hkrati krepite tudi pjluča. V možgane vam bo priteklo dosti svežega kisika, ki vam bo pomagal pri tem, da boste potem bolj zbrani pri svojem delu.

Veslaška fitnes oprema je dejansko majhna naprava, ki združuje več vaj v eni, ki jih dejansko opravljate naenkrat, torej hkrati in s tem še prihranite na času. Napravo boste lahko imeli v majhnih prostorih. Te naprave so običajno nastavljive. Veslate lahko tudi v predklonu. Nudijo deset različnih nastavljivih prijemov. Izdelane so iz masivih materialov in omogočajo varno uporabo. So stabilne ter estetske na pogled. Prenesejo do 300 kg obremenitve. Nekatere naprave imajo tudi nastavke za uteži.

Naprave za počepe in meča

Fitnes oprema za počepe in meča je izjemno koristna, ker je za telo zelo pomembno, da imate močne noge in hrbtne mišice, če želite, da vas hrbet ne boli in da lahko dlje časa sedite tudi v pisarniškem stolu. Če se spomnite, smo v šoli pri telovadbi naredili kar nekaj počepov, kar je bilo precej težko za večino. Ta fitnes oprema je namenjena tako rekreativcem, kot športnikom, ki morajo imeti izjemno močne noge za kateri koli šport. Noge nas nosijo in nosijo tudi vse stale obremenitve.

Naprava za počepe je kompaktna, stabilna in trdna. Namenjena je resnim treningom. Ima super ergonomijo, da jo lahko uporabljate dlje časa. Je tudi precej preprosta za uporabo. Po višini je nastavljiva za različne velikosti postav. Za uporabo je precej udobna. Položaji nog pri vadbi so lahko različni. Pri tej napravi lahko poleg uporabljate uteži. V ta namen ima za to pripravljene nastavke, da jih lahko odložite med menjavo. Ročaji pa so oblazinjeni, da so bolj udobni.

Kako izbirajo moški in kako ženske?

Fitnes oprema je številna. Zgoraj sta opisani dve verziji naprav, jih je pa še veliko drugih. Splača se vam pobrskati po zgornji povezavi in najti za sebe to kar potrebujete. Običajno moški izberejo nekoliko drugačne naprave od žensk, ker so tudi cilji drugačni. Moški povadi želijo oblikovati telo tako, da je močno, mišičasto in kitasto, ženske pa si bolj želijo imeti lepo in skladno telo, ki izraža nežne ženske obline. S temi napravami boste veliko narediti za svoje zdravje in za zdravje bližnjih, ker vas bo napravo lahko uporabljalo več, s čimer boste še več prihranili.