Dvižna garažna vrata naj bodo varna in estetska

dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata za vaš dom ali za poslovno stavbo in skladišče naj bodo v prvi vrsti estetska, skladna s stavbo in seveda tudi varna za uporabnike. Garažna vrata ne smejo biti dovzetna za udarce in ne smejo poškodovati ljudi. Imajo namreč nekatere dele, kot so vzmeti, ki bi lahko počile, zato izberite taka, ki imajo varovala in so kakovostna. Taka dvižna garažna vrata dobite na tej povezavi https://www.vrata-zorman.si/dvizna-garazna-vrata/, kjer si jih lahko ogledate in pokličete mojstra za nasvet. Vsaka vrata se namreč naredijo individualno, v skladu s pročeljem stavbe ter željami in potrebami naročnika. Odlika teh vrat je dolgotrajna garancija, podpora in zagotavljanje rezervnih delov ter dolgoživost. Vrata evropskega proizvajalca so energijsko varčna in funkcionalna.

Katera dvižna garažna vrata izbrati?

Kakovostna dvižna garažna vrata so vedno zdelana po naročilu iz ustreznega materiala, ki je odporen na vremenske vlive, udarce in korozijo. Največ strank izbira kovinska ali iz umetnih mas.

 

dvižna garažna vrata

Izberite funkcionalna garažna vrata

V teh časih, ko teče življenje hitro in želimo imeti največ udobja, so najbolj zaželena kakovostna in funkcionalna dvižna garažna vrata. Ta lahko odpirate z daljinskim upravljalnikom tako, da vam ni treba izstopiti iz vozila. Za vami pa se bodo zaprla sama. Na ta način ne boste izpostavljeni slabemu vremenu, dežju, toči ali snegu in vam ne bo drselo na mokrih ali spolzkih tleh. Tako boste bistveno bolj varni pred poškodbami in prehladi.

Ta vrata delujejo izjemno tiho in ne motijo stanovalcev stavbe. Hkrati so tako izolirana, da zadržijo toploto in zato varčujejo z ogrevanjem.

Izberite dvižna garažna vrata z dolgo življenjsko dobo

Izberite taka vrata, ki zagotavljajo 25 tisoč ciklov odpiranj in zapiranj. Če vrata odpirate v povprečju 4 krat na dan, to pomeni, da bodo zdržala vsaj 17 let preden boste morali poklicati mojstra, da zamenja obrabljene dele.

Barva, s katero so ta vrata barvana, je dolgo obstojna in kakovostna. To velja za vse regije, vključno s stavbami ob obali. V primeru, da ste na takem geografskem območju, kjer je veliko padavin, jih mojster lahko dodatno zaščiti proti večjim količinam padavin.

Izberite varna dvižna garažna vrata

Varna vrata imajo vodila izdelana iz pocinkane pločevine. Ta je zelo vzdržljiva in ni podvržena koroziji, zato se ne kvari, ne zatika in ne poči. Kakovostna vrata imajo zaščito proti priprtju prstov, kar pomeni, da če nenadzorovano padejo, ne bodo poškodovala uporabnika. Vsa dvižna garažna vrata tega proizvajalca zagotavljajo visoko varnost po najnovejših standardih in direktive EN 1324-1. Njihova posebna konstrukcija zagotavlja odpornost proti vetru po standardu EN 12424. Garažna vrata zdržijo hitrost vetra do 120 km na uro.

Izberite estetska vrata za vašo garažo

Ta vrata so kakovostna in je cena najbolj optimalna glede na kakovost. Dobite največ za vaš denar. Za enako ceno lahko izbirate med različnimi modeli vrat v desetih barvah, ki se prilagodijo glede na pročelje vaše hiše. Okvirji vrat pa so lahko pobarvani s katerim koli Ral barvnim odtenkom.

Kako mojster izdela prava vrata za vašo stavbo?

Dvižna garažna vrata bo mojster naredil po naročilu in posebej za vaš primer. Najprej si bo ogledal, kje bodo nameščena vrata, koliko jih bo in kako velika bodo. Lahko nadomestite stara vrata ali jih vgradite v novogradnjo.

V vsakem primeru mojster najprej gleda na estetski videz vrat glede na vašo stavbo. Izbirate lahko vrata, ki imitirajo les, ali imajo gladko belo ali barvno površino, kot tudi hrapavo. Hrapava površina ima lahko različne zanimive teksture in vzorce.

Kakovostna dvižna garažna vrata izdela mojster tako, da zavzamejo malo prostora in da so dovolj velika, da lahko udobno parkirate vozilo v garažo, ter vanjo pripeljete in odpeljete. Zato mora prej pred namestitvijo prav pripraviti odprtino za vrata.

Nad vrati se najprej izdela običajno 210 mm oziroma najmanj 150 mm preklade. Vsa garažna vrata so sestavljena iz panelov. To so sekcije, ki zgledajo kot rolete in so visoke med 40 in 60 cm. Debele pa so najmanj 40 mm. Imajo polnilo, ki zagotavlja optimalno toplotno izolacijo.